Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN UTVÄRDERING DEL 1

Vintern har nu sprungit iväg mot vår och slutet av en härlig säsong närmar sig med stormsteg. Som vanligt den här tiden på året känns det som man spenderat alldeles för lite tid bakom styret, trots att man försökt köra skoter vid minsta lilla lediga lucka som kalendern har att erbjuda. Denna säsong har bjudit våra plagg och produkter på hårda tester då vädret har växlat otroligt ofta mellan snöfall, blida och kyla. Mer än en vanlig vinter. Det är hög tid att knyta ihop säcken och utvärdera de pinaler vi testat.

FXR Ranger Instinct Lite Mono

FXR Ranger Instinct Lite Mono

Detta plagg är det som undertecknad kört allra mest med denna vinter. Plagget har fått testa alla olika förhållanden och det har vid varenda åktillfälle hållt mig torr. Overallen är en aning varm för de varmaste dagarna, trots goda möjligheter för ventilering. 

Stället har hängt med i ungefär 80 mil hård skogskörning men det är fortfarande i väldigt bra skick. Det har klarat sig bra från vassa grenar och skärande fotsteg. Stället som hamnade strax under premiumklassen med ett pris runt 8000 kronor har levt upp till våra förväntningar över lag.

+ Bra passform, med justerbara hängslen

+ Gott om fickor 

+ Bra snölås 

– En aning tungt

– Lite väl varmt

FXR Googles Pilot Le 

Med endast enkelglas måste vi medge att vi var en aning skeptiska. Men glasögonen har en coating som skall vara imfri. De har fungerat väldigt bra. Den guldiga linsen blev dock utbytt i början av säsongen då den var för mörk, men åkte på igen när dagarna blev längre och solen sken högre på himlen. Glasögonen är en aning styva och ville till en början inte riktigt sitta hundra. Med lite värme i form av varmt vatten och lite böjande så vart det en helt annan passform på dem. Hur bra höll de imman borta vid körning? De har fungerat lika bra som de glasögon med dubbellins som jag provat på tidigare 

+ Läcker design

+Håller bort imman bra

– Lite hårda

-Kunde vara bättre passform

509- King Pin Ignite

509- King Pin Ignite

Ett par skoterbrillor som är lätt beroendeframkallande. Så länge det finns batteri så är de helt fri från imma. Du behöver inte ens ta av dig glasögonen när det är dags att skotta fram maskinen från en fastkörning. Mestadels har jag kört på det läget då batteriet är på i 120 sekunder. Detta gör glasögonen imfria efter stillestånd. På så vis räcker batteriet hela skoterturerna. Har man på värmen konstant håller batteriet ungefär fyra timmar.

+ Imfria så länge det finns ström i batteriet

– Slingan tar lite av synfältet, men inte mycket

– Dyra

FXR Helium Carbon Helmet

En hjälm som verkligen har levererat under säsongen. Den är ultralätt och har varit väldigt skön under de längre dagarna bakom styret. Ja, givetvis alla andra dagar också.

Ventileringen av hjälmen är fenomenal.  Trots att man svettats vattenfall har den inte varit hemsk att ta på sig igen. Passformen både för huvudet och glasögon är riktigt bra. Det enda negativa jag kan komma på är ytbehandlingen som ganska lätt har blivit repig. Kan tänka mig att den klarlackade klarar sig bättre än den matta, som denna hjälm är. Till priset sett är denna hjälm väldigt prisvärd.

+ Lätt (950g)

+ Bekväm

+ Snygg

– Ömtålig ytbehandling

509 – Allied Mono Suit Shell

509 – Allied Mono Suit Shell

Denna overall ligger mitt mellan premiumsegmentet och budgetalternativen. Det är en lätt overall med gott om fickor och bra snölås. Kvaliteten känns riktigt bra och plagget har hållit oss torra nu under våren. Vid varmare dagar har det funnits goda möjligheter att ventilera ut värme genom ventilationsfickorna på armar och ben. Det tåliga tyget har stått emot kvistar och fotsteg bra. 

+ Lätt

+ Välventilerad

+ Bra snölås

-Kyligt vid kalla dagar

FXR Helium Pro Boa Boot

FXR Helium Pro Boa Boot

En styv sko som verkligen nyper fast foten. Det känns lite ovanligt till en början, men foten får riktigt bra stöd. Efter man vant sig med dessa har de varit riktigt sköna. De är väldigt varma och kylan har inte lyckats tränga igenom trots mycket körning under den kallare försäsongen. Under våren har det varit tvärt om. De hart varit väldigt varma vilket har gjort att de varit en aning fuktiga efter en dags aktiv körning. De har inte tagit in fukt, men däremot inte kunnat vädra ut fotsvetten till fullo. Tittar vi till nötning från fotsteg så har de klarat sig bra.

+ Sköna

+ Stabila

+ Bra passform

+ Bra grepp

-Lite väl varma under vårsäsongen

-Breda

Scott Monosuit Ds Shell Dryo

Scott Monosuit Ds Shell Dryo

Den här dressen är både lätt och luftig. Bra passform och enkel att justera så den sitter bra. Under de varmare dagarna har den vädrat ut fukt bra och när kylan tränger på har vi bara klätt oss i ett extra underställ för att hålla värmen. Vi har aldrig blivit blöt på insidan men däremot suger ytterlagret åt sig väldigt mycket fukt, speciellt runt benen vilket gör att det bygger en aning snö. Nötningen efter en säsong är minimal och stället har levt upp till våra förväntningar och lite till med tanke på priset. 

+ Lätt

+ Bra passform

-Drar till sig fukt i yttertyget

509 Freeride Glove

509 Freeride Glove

Riktigt sköna handskar som suttit bra sedan dag ett. Greppet är bra tack vare det toppkorniga getlädret på handflatorna. Hipporamembranet andas och står emot fukt utifrån riktigt bra. De förböjda fingrarna gör handskarna extra sköna. Den tunna isoleringen gör dem inte allt för varma när plusgraderna visat sig långt över nollstrecket men när det varit kallt har de varit aningen kyliga. 

+ Sitter bra

+ Bra grepp

-Något kalla

Köp Produkterna på:

SLEDSTORE

SKOTERDELEN

Läs fler KLÄDGUIDER

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen