Kontakta oss

Sledtrax testar

POLARIS SPORTSMAN XP 1000 – PANSARVAGNEN

Första gången bakom styret på Polaris Sportsman XP 1000 med bandsats, en unik och speciell upplevelse i flera bemärkelser. Värnplikt har undertecknad inte gjort men känslan i kroppen när man sitter bakom styret på denna pansarvagn är nog inte så långt ifrån det militära. Häng med när vi kikar närmare på Polaris egna framkomlighets vapen i skogen..

Tanken slår mig att Polaris till stor del gör militära fordon och produkter åt USA armé. Kanske är det därifrån dem hämtar sin inspiration och teknik när dem tillverkar ATV´s och tillbehör för dem! Att ha bandsats på en fyrhjuling är inte nytt men i takt med att produkter förbättras och konstrueras om blir skillnaden stora. Framkomligheten är enormt bra och när undertecknad passerar stubbar och sten är flytet i skogsdungen riktigt fint. Bekvämt färdas man i låga hastigheter. Det är en av de stora fördelarna med bandsats att det blir mindre stötigt och guppigt efter leden.

Användingsområdet för bandsats på fyrhjuling är stor, framkomligheten som vi varit inne på tidigare är en sak en annan är mångsidigheten gällande årstider. Med bandsats är Sportsman XP 1000 en riktigt bra alternativ vintertid på den hårda skoterleden eller i den fluffiga snön vid sidan om. Här är greppet enormt stort och att dra tung last exempelvis timmer ur skogen med lågväxeln inkopplad är inget stort hinder för denna arbetspartner.

Så hur är Polaris XP 1000 med bandsats att köra då?

Bekväm har vi nämt tidigare, den mjuka gången gör även att självförtroendet växer och man vågar testa maskin i svåra passager. En förbättringspotential är helt klart smidigheten. Med band blir redan den breda XP 1000 bredare, här får man se upp. Snara svängar runt träd i trång skog är mer eller mindre omöjligt, här gäller det att hålla synen långt fram och hitta vägar och öppningar i terrängen. Lite som att köra skoter när man vill ta sig högst i branten. Är man inställd på det kommer man inte ha några problem att framföra denna pansarvagn från Polaris.

Sammanfattningsvis är Polaris Sportsman XP 1000 med bandsats en väldigt potent maskin. Tillräckligt snabb och busig för att vara kul och tillräckligt stark för att fungera lika bra för arbete helt enkelt en maskin som har potential att visa sin ägare både körglädje och arbetskaraktär.

Se vårt filmatiserade test på POLARIS SPORTSMAN 570

Försäkra din snöskoter via Svedea

Kontakta din lokala Polaris handlare:

SN MOTORSERVICE

MOTORHUSET

PROENGINE

CAMP GAUTO

LINDROTHS MOTORCENTER

TIDY POWERSPORTS

LINGVALLS MOTOR

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen