Kontakta oss

Sledtrax testar

YAMAHA TRANSPORTER LITE 2-UP

Tiden går alltid för fort när man har roligt! Det är väl svårt att säga annat om vintersäsongen, även detta år. Vår Yamaha Transporter Lite 2-up har varit ett bra sällskap och vi har hunnit testa den i olika fören nu. Den kalla vintern är ett minne blott och våren är äntligen här. Vi har tagit oss iväg på både svängar med en pulka kopplad bakom, barn tolkande och med tom skoter utrustad med och utan dubbeldyna. Häng med så ska ni få höra vad jag tycker om skotern såhär långt!

Tiden som vi har längtat efter är här!

Äntligen kan vi vakna upp till den årstid som jag längtar mest efter. Den femte årstiden med några minusgrader, sol och tillräckligt med snö för att fortfarande kunna köra här hemma. Dessa dagar är inte allt för många och därför är de så högt prioriterade. Så snart prognosen säger sol packar vi oss ut, bara vi har möjlighet, vardagskväll som helg. Det är tacksamt att Yamaha Transporter Lite 2-up är lätt att hantera själv. Den startar snabbt tack vare elstarten och behöver bara en liten stund på tomgång för att motorn ska bli varm. Så snart motorlampan som indikerar kall motor släckts kör jag fram skotern. I dag är det bara jag och dottern som ska ta oss iväg på tur då den andra halvan av familjen är på annat uppdrag. Ryggsäcken packad och linan klar, nu bär det av på egen tur!

Varmare dagar ute

Det är bara några minusgrader ute och de funktioner som är extra uppskattade de riktigt kalla dagarna bli överflödiga dagar som dessa. Handtagsvärmaren har två lägen och det krävs att det är ordentligt kallt ute för att det ska vara behagligt att ha på varmaste läget. Efter en kort stunds körning så blir värmen nästan brännande och jag behöver ändra till den lägre nivån som är behagligare att ha på. Detsamma gäller för tumvärmaren som också fort kommer upp i värme när vi har kört en bit längs leden. Tumvärmaren har bara ett läge och stängs av när handtagsvärmarna sänks till den lägre nivån.

På önskelistan

Ju närmare våren vi kommer blir det mer uppskattat att kunna förvara ett par solglasögon eller enkelt kunna lätta på värmande skydd som ansiktsmasker eller googles, det är enklare att göra dessa byten om det finns ett förvaringsfack. Det är något som jag saknat på skotern, ett förvaringsfack fram eller för all del bak på skotern, egentligen bara någonstans. Under vintersäsongen har jag inte saknat isrivare, Yamaha Transporter Lite 2-up har hittills inte haft en tendens att gå varm förrän nu. Nu under vårsäsongen när det är hårt på morgonen och det av naturliga skäl inte kommer upp så mycket snö saknar jag isrivare, de skulle underlätta både för kylning och smörjning av slides. För att köra med tolkande barn längs den knöliga vårleden krävs en ganska jämn gas och lampan varnar för att skotern går varm. Som tur är finns det ännu gott om orörd snö på sidan om spåret, jag kan lätt koppla lös linan som dottern håller i och kyla Yamahan på sidan om leden.

En trogen familjevän

Vi når så snart vårt mål för dagen och en fika är mer än efterlängtad av både mig och dottern. Det är en ganska härlig känsla att kunna ta sig iväg på egen hand. Då vi kör i närområdet känns det tryggt att åka iväg själv, hjälp är inte längre än ett telefonsamtal bort om något skulle hända. När dagen börjar gå mot sitt slut och vi packar ihop våra grejer är energin slut i de små benen. Vi packar ihop oss på skotern för att köra en annan väg hem igen. Lederna är fina vilket gör att vi kan hålla ett högre tempo än på vägen ut. Skotern går inte längre varm och vi har nu en dag av egen utflykt bakom oss. Det tar lite tid att bygga upp förtroende hos barnen som inte alltid tror att mamma fixar det som pappa alltid gjort. Men nu är vi en erfarenhet rikare, även om dottern inte var allt för nöjd när skotern gick varm så löste lite fika som tur var missnöjet fort.

En prisvärd och pålitlig skoter

Det tar sin tid att lära känna varandra och hur skotern passar med mina egenskaper och förväntningar som förare. Efter att nu kört skotern på flertalet turer kan jag säga att den är väldigt fin och balanserad att köra längs leden och jag uppskattar att den tack vare de breda Mountain-skidorna känns trygg och stabil även utanför leden. Det som varit viktigt för mig är att skotern fungerar bra att dra pulka med, det ska gå att hålla någorlunda jämn gas på leden för bästa möjliga komfort för de passagerare som för dagen är med på tur. Yamaha Transporter Lite 2-up har mer än motsvarat förväntningarna för min del. Jag tycker att den är prisvärd och pålitlig som familjeskoter och kan trots sin nätta storlek ta med sig hela familjen ut på tur. Men än är inte säsongen slut! Vi tänker se till att ta vara på alla möjligheter som ges här hemma innan skoterföret är ett minne blott. Sen väntar några sena svängar till fjälls där snön ligger kvar flera veckor till, dagarna och ljuset bara blir längre och längre. Maten är aldrig så god som när den äts utomhus. Passa på och njut och ta vara på vår bästa tid, den pågår just NU om ni frågar mig!

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad.

Gillar du kläderna? Titta in AMOQ & 509

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Läs fler Trax Impressions

Kontakta din lokala Yamaha handlare:

MOTORHALLEN GÄLLIVARE

YAMAHACENTER ÖSTERSUND

MINAB

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen