Kontakta oss

Sledtrax testar

YAMAHA TRANSPORTER LITE 2-UP – RAPPORT FRÅN FJÄLLET!

När snön börjar falla under de mörkaste månaderna känns det som att vintern är oändlig och tillfällena med skoterturer oräkneliga. Livet i pulkan tog slut i fjol och då började jag själv köra till de destinationer som dagen hade som mål. Ni ska få höra mer om hur den upplevelsen med Yamaha Transporter Lite 2-up har varit hittills!

Längtan efter att få vara ute i snön!

Som skoterförare har vi olika preferenser och förväntningar. För min del är det viktigaste att jag klarar av att ta mig själv fram utan att behöva hjälp. Nu har jag hunnit testa Yamaha Transporter Lite 2-up och känner att detta helt klart är ett bra alternativ för familjen och pulkan. Yamahan är i originalutförande utrustad med en extra dyna som gör att ett av barnen kan sitta tryggt bakom mig som förare och då ge mig utrymme för att kunna manövrera skotern på ett bra sätt. I jämförelse med min man så tycker jag att det är gott om utrymme och jag har en bra körställning. Han å andra sidan tycker att skotern är något liten med en passagerare bak, han får anpassa körställningen efter sällskapet bakom. Det är så klart även möjligt att plocka bort dynan helt och hållet. Yamaha Transporter Lite 2-up är ingen lössnömaskin men när extra dynan plockas bort för att öka möjligheterna till att arbeta med maskinen även utanför de preparerade ledarna så har den tagit sig förvånansvärt bra.

Packade och klara

Skotern har stått ute men går igång lätt tack vare den elektriska starten och doften som sprider sig gör inte känslan sämre. Då skotern stått på tomgång en kort stund för att bli lite varm kan den med jämn gas köras fram till pulkan. Tack vara en enkel knapptryckning läggs backen i och skotern kan placeras i rätt position för att kroka på. Nu är det bara köra fram med pulkan bakom för att lasta i allt inför dagens aktiviteter. Trots att det inte är många minusgrader ute så är känslan inte samma som den termometern visar, januari månad och få timmar av sol som hjälper till att värma dagen gör sitt för upplevelsen. Vi packar med oss en värmande soppa och ostsmörgåsar. Självklart behövs en eld och som lite guldkant och aktivering har vi packat marshmallows som ska grillas över glöden under dagen. När man ska packa är det skönt med en pulka, där ryms allt och lite till.

Yamaha Transporter går fint efter lederna

Skidor, ved, mat, barn och hundar har tagit plats i pulkan och redo för lunch och aktiviteter ute i skogen. Dagarna som det går att ta sig ut här hemma är så uppskattade av oss alla. Barnen har gjort upp om vem som ska åka bakom mig på skotern och vi kan äntligen ta oss iväg. När jag vänder mig om efter leden för att kolla att allt går bra reflekterar jag över hur fint Yamaha Transporter Lite 2-up går med pulkan bakom, det är nästan så jag glömmer bort att den är där. Rutan stoppar den kalla januari vinden och det är väldigt bra med värme i handtagen så styrkan få minskas något, det är trots allt inte så kallt ute men det är väldigt uppskattat med bra värme under färden för att inte frysa om händerna.

Egen maskin innebär att pulkans passagerare får betydligt bättre komfort under åkturen.

Solen skymtar bakom ett svagt dis av moln bakom träden i horisonten, om bara några veckor så kommer den orka så mycket högre och värma oss allt mer med sina strålar ju längre in i våren vi kommer. När maten är uppäten, området där vi slagit läger för dagen är upptrampat som om vi varit ett helt fotbollslag på platsen, beger vi oss hemåt med ett av barnen tolkande bakom pulkan och skotern på slalomskidor.

Åka pulka bakom en skoter som inte alls är gjord för att köra längs led och dra har jag gjort under flera säsonger. Skotern som vi åkt bakom har varit allt annat än en ledmaskin utan ska gå i djup lössnö. En lössnömaskin som drar pulka, funkar absolut men det går inte att skryta om någon behaglig komfort som passagerare direkt. Kanske därför jag uppskattar extra just att Yamaha Transporter Lite 2-up inte har någon tendens alls att gå varm trots att jag kör med en låg hastighet, jämn gas och en fullastad pulka bakom. Nu är säsongen äntligen här och 2023-års minnesbank fylls på med fina dagar ute tillsammans på Yamaha Transporter Lite 2-up. Vi hörs snart igen, det här är ju bara början. Den femte (och kanske bästa) årstiden väntar nu!

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad.

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Gillar du kläderna? Titta in AMOQ & 509

Kontakta din lokala Yamaha handlare:

MOTORHALLEN GÄLLIVARE

YAMAHACENTER ÖSTERSUND

MINAB

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen