Kontakta oss

Sledtrax testar

ALPHA ONE MONTERING AV DEKALKITT OCH STYRE!

Dagens maskiner har ofta väldigt läcker färgsättning och snygg design redan vid leverans, inget tvivel om den saken. Trots detta är det roligt att ge sin maskin det där lilla extra även när det gäller utseendet. Vi är många inom snöskotervärlden som väljer att ta det ett steg längre för att ge maskinen den där personliga touchen med hjälp av ett dekalkit, något som även vi på Sledtrax låtit oss göra.

Längtan efter att få klä vildkatten från Thief riverfalls i sin nya kostym har varit stort ända sedan i höstas då vi skickade in skissen för att låta Swetown göra drömmar till verklighet. Längtan blev inte direkt mindre när förslaget på dekalkittet damp ner i inkorgen. Det var därmed dags att gräva fram förstoringsglaset för att granska förslaget som sannerligen skapade höga förväntningar. Efter noggrann granskning och med vårt godkännande var dekalkittet satt i print-kö. Produktionen var därmed igång och undertecknande var minst sagt förväntansfull på att se det slutgiltiga resultatet.

Det är mitten av december och Arvidsjaur bjuder på friska och krispiga -25 grader och vad passar inte bättre än att dyka in i garaget för att påbörja monteringen av Alphans nya dress. Dekalkittet från Swetown är möjligt att klistra ovanpå originaldekalerna men jag valde att ta bort dem för ett finare och jämnare resultat. Borttagningen av originaldekalerna gick tämligen smärtfritt, alla dekaler släppte lätt och lämnade tack och lov inte speciellt mycket klister efter sig, väldigt tacksamt.

Originaldekalerna var nu borta och Alphan villig att klä upp sig ordentligt inför första dansen med kung Bore. Innan jag började klistra dit det nya dekalerna putsade jag kåporna med rengöringsmedel och en mjuk tygtrasa för att säkerställa att klisterrester som originaldekalerna lämnat efter sig skulle vara ett minne blott. Jag ville även säkerställa att ytan är fri från fett och smuts för att dekalerna skall fästa så bra som möjligt. När detta var genomfört lade jag fram det nya dekalkitet för att skapa en överblick på var de olika delarna hör hemma, för att underlätta det kommande arbetet.

Med en rätt klar och tydlig bild över vart de olika delarna hör hemma började klistrandet bit för bit och sakta med säkert började Alphans nya utseende att ta form. Efter några timmar spenderande i garaget fylld med noggrannhet, klistrande och dragande med gummiskrapan var äntligen alla dekaler på plats och Alphakatten stiligare än någonsin.

Innan vi ger oss in på det slutgiltiga resultatet var det dags att anpassa körställningen efter föraren. Enligt mig är detta bland det viktigaste att anpassa för att få maximal kontroll och kraft vid körning. När man inte har längden på sin sida, som i mitt fall, blev det att byta ut originalstyret och höjaren till ett rejält styre i färgen lila från CFR som heter boondocker 2.0 samt en styrhöjare på 2”.

Detta för att minska höjden på styret då ett lågt styre är något som passar mig personligen. Jag har även valt att vinkla styret en aning bakåt för en skönare körställning och för att vid skråkörning komma någon centimeter närmre styret. Kan tyckas vara smådetaljer men det kan göra stor skillnad.

När vi ändå är inne på detaljer, ett lila starthandtag från Cobra Pull Cord fick även lov att pryda Alphan. Dessa är frästa i aluminium och ska därmed vara väldigt stadiga. Detaljerna gör helheten och de lila och gröna detaljerna kommer få skotern att poppa i snön.

Sakta men säkert börjar snödjupet att öka och månader av längtan får säkerligen snart ge vika, för nu är vi redo att bekanta oss mer med varandra, jag och vildkatten från fabriken i Thief River Falls. Let’s get this party started!

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen