Kontakta oss

Sledtrax testar

ARCTIC CAT ALPHA ONE HÄMTAS HOS MELLANSTRÖMS!

Vintern verkar sent omsider tagit ett fast grepp om vårt älskade Norrland och äntligen kan vi dagligen skymta frost på bilrutorna och minusgrader på termometern. Trots detta lyser snön fortfarande med sin frånvaro. Men är det något som en skoterälskare inte tappar hoppet om i första taget så är det hoppet om att vintern snart är här och det för att stanna. Minusgraderna på termometern gör att hoppets låga är långt ifrån att brinna ut, för snart är säsongen här och så även årets långtestmaskiner som ska ansluta sig till testflottan för att genomgå en vinter i Sledtrax testar-händer.

Hösten har känts ovanligt lång och längtan efter vinter ännu längre. När telefonsamtalet kom om att Arctic Cat Alpha One 154” hade anlänt och var redo att ansluta sig till testflottan slog skoterhjärtat några extra volter och vintern kändes helt plötsligt närmare än någonsin. Detta trots att snön fortfarande lyser med sin frånvaro så här i slutet på november. Nu hoppas vi att vädergudarna hör alla skoterfantasters innersta böner och låter snöflingorna falla så vi får vända blad och gå över till ett nytt säsongskapitel och låta en ny spännande resa ta form.

Det är en tisdag i november och det är äntligen dags att hämta ut maskinen. Detta är kanske det första och det starkaste tecknet på att årets tveklöst bästa tid närmar sig med stormsteg. Hoppade i bilen, kopplade släpet och med stort leende rullade jag mot Mellanströms Motor för att hämta upp mitt livs första kattdjur. Visserligen har jag aldrig varit någon kattmänniska men jag har en känsla av att denna typ av katt kan komma mig nära.  Jag vill lära känna den på riktigt och nu är det äntligen dags att påbörja den resan.

Det är ett glatt och hjälpsamt gäng jag möts av som är redo att leverera maskinen som grabbarna i verkstaden snabbt monterat ihop och gjort klar för leverans även fast de haft fullt upp. Det tackar vi ödmjukast för. Inne i butiken är ytan välfylld med maskiner, kläder och övriga skotertillbehör och vi går en runda i butiken bland maskinerna. Vi närmar oss Alphan och den utstrålar verkligen råhet. Vi förstår att den väcker stor nyfikenhet i skotervärlden och det ska bli spännande att ha Alphan som en av kandidaterna i testflottan.

Med signaturen på pappret följt av ett stadigt handslag med Jimmy var affären avslutad och det var dags att lasta vilddjuret på släpet för att ta hem maskinen i garaget. Här kommer jag låta den bekanta sig med sitt nya hem innan det är dags för första svängen som dessvärre ser ut att bli betydligt senare jämfört med förra säsongen. Ifjol blev vi bortskämda med en oerhört tidig och snörik vinter, en vinter utöver det vanliga.

Innan det är dags att sätta katten på prov väntar en kortare ”inkörningsperiod”. Arctic Cat har nämligen en programvara som gör att den de första 20-30 minuterna inte varvar fullt ut. När detta är genomfört släpper den sedan på fulla varvtal och full effekt. När inkörningen är fullbordad och milen börjar ticka på och närmar sig 50 mil kommer det vara dags att boka in första servicen, en liten men viktig detalj att lägga på minnet.

Alphan har nu anslutit sig till långtestgänget och är redo att genomgå Sledtrax testar-händer. Lever den upp till de höga förväntningarna som de flesta av oss byggt upp, hur står den sig mot konkurrenterna och är det marknadens mest potentiella lössnömaskin? Detta ska vi såklart ta reda på under säsongen och ni kommer att få ta del av detta i kommande artiklar under vintern.

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen