Kontakta oss

Sledtrax testar

POLARIS LEVERERAR – PRO RMK 850 REDO FÖR VINTERN!

Ifjol vid denna tid låg snön djup och vi var redan ute och fick timmar bakom styret. I år är det andra bullar. Minusgraderna finns här och lockar men på backen finns bara frost. Vid rätt ljus kan man luras att det är snö, men icket, bara frost. Vankandes genom mörkret går vi och längtar tills det vita guldet faller ner. Plötsligt kommer en vändpunkt då Polaris meddelar att vår långtestmaskin finns redo att hämtas och nu går tankarna mot bättre stunder!

Torsdag morgon och dörrarna är upplåsta hos E-son maskin och Tidy Powersports i Skellefteå. Jag går in i butiken och ser en massa fina maskiner och tillbehör. Men den som vi är här för syns dock inte till vid ett första ögonkast. När vi kommer längre in i butiken under Tidy Powersports flaggor står en röd Polaris Pro Rmk 850 -155” med lappen ”Såld!” på styret. Det är vår långtestmaskin som nu kommit för att ansluta till flottan av långtestmaskiner för 2019.

Daniel Lindberg presenterar mig för skotern och visar bra att veta saker som är uppdaterat från fjolårets modell. Nu snackar vi inte om de stora ändringarna som bytet av kraftpaketet, med den nya 850 patriot motorn, utan mindre detaljer. Vi går igenom hur man kopplar in laddaren för extern GPS och han förklarar vilka kontaktstycken som är till vad. Han visar att serviceintervallen är oförändrade och att vi i och med det skall komma in med skotern för en första service vid 50 mils körning. Sedan var det den ”roliga biten” kvar, att betala och ta över ägandeskapet av maskinen.

Nu tar vi ut skotern till dagens ljus och startar upp maskineriet. På Silkeslen tomgång lämnar vi skotern för att göra släpet redo. Passar på att kolla igenom menyerna på PIDD displayen medan maskinen står och blir varm. Nu växer suget av att få göra första körningen, måtte nu snön komma!

En Polaris Pro Rmk 850 155” är nu lastad och redo för vinterns bravader. Håll utkik för kommande artiklar där ni kommer att få läsa om vad detta är för en skoter. Samt inte minst hur står den sig mot konkurrenterna i det stora lössnötestet, Stay tuned!

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen