Kontakta oss

Sledtrax testar

ARCTIC CAT MOUNTAIN CAT ALPHA ONE MED ATAC FÅR NYA TILLBEHÖR

Första servicen är gjord så vi har med andra ord fått en del mil på mätaren trots det varierande snöläget i landet. Något vi också hunnit med är att känna efter vad vi vill tillföra och byta ut på våran Arctic Cat Mountain Cat med atac. Nu går vi igenom tillbehören vi hittills hunnit utrusta kissen med!

It’s the little things

En enkel men ack så betydelsefull detalj tycker jag är styrets höjd. Ska man köra mer teknisk körning så upplever jag att man får mer kontroll och bättre känsla i körningen om man kommer närmare och längre fram på maskinen. Vi har därför valt att byta till en lägre styrhöjare från skinz. Detta är även något som inte kostar skjortan så i mitt tycke är det en enkel och billigare justering som gör mycket!

Vi förflyttar oss framåt

På Arctic Cat sitter luftburken fram i nosen på skotern och blir därför väldigt utsatt mot attackbjörkar, stenar, stubbar och annat som lurar i terrängen. På Mountain Caten sitter det en enklare frontbåge original formad som ett U, alltså inget skydd ner mot luftburken och buken vilket vi tycker känns onödigt spännande.. Men Arctic Cat har en rejälare modell kallad Pro mtn front bumper som nu har fått ta täten på denna maskin! Som extra plus i kanten var frontbågen lekande lätt att byta, lös med de fyra bultar som håller fast bågen, av med bågen, dit med den nya, på med samma fyra bultar plus två till medföljande bultar och vipps så var de klart. Du behöver alltså inte lös med något annat än själva bågen, det gillar vi!

När vi ändå är inne på ämnet förstärkning och skydd vill vi lyfta boggieförstärkningen från Madparts. Monorailen är lika rak och fin som när vi fick hem maskinen så denna förstärkning kanske mest behövs för dem som hoppar stort och kör riktigt aggressivt? Men som de flesta vet kan det lika gärna lura en sten eller stubbe under snön som oturligt nog kan skapa skada på vilken maskin som helst. Det kan hända för den mest rutinerade vilde bakom styret likväl som för en försiktig nybörjare.

Förstärkningen monterar du genom att borra genom skenan och sedan fästs de me popnit. Det krävs lite utrustning och jobb att få den på plats men inget som är omöjligt för en hemmaskruvare med lite erfarenhet.

Utrymme för äventyr

Något som inte förbättrar hållbarheten  eller köregenskaperna på våran Arctic cat mountain cat alpha one med atac men helt klart förenklar livet på den, är bra förvaring! Personligen vill jag ha så lite vikt som möjligt på mig för att spara energin till körningen och orka hela dagen. Arctic caten har därför fått den mindre tunnelväskan på 17 L som kommer från Arctic Cats egna tillbehörssortiment.

Väskan har dragkedja som öppning- och stängningsanordning vilket än så länge fungerat utan problem, vi märker dock att det blir fuktigt i väskan vid temperaturskiftningar från den värmande tunnelkylaren, så det kan vara bra att ta ur sådant som kan suga åt sig fukt efter dagens slut.

Eftersom denna maskin även har en väska bakom sätet från fabrik så hittar vi även där bra förvaringsmöjligheter. Dock gör det även att det blir en aning tight att rymmas med tunnelväskan när maskinen är 146″ med kort chassie och lång dyna. Men efter att vi monterat bort det något skrymmande baklyset och ersatt det med ett mindre från ufo fick vi några extra cm så väskan fick ta plats.

Sist ut på förvaringsfronten så fick en rutväska bli kronan på verket, i mitt tycke både estetiskt snyggt och praktisk! Det blir nära till hands att ha ett par extra handskar och goggles så du snabbt och enkelt kan byta om det behövs. Även denna kommer från Arctic Cat´s egna tillbehörssortiment, där kan man hitta mycket bra tillbehör!

Got the look? 

Visst är det väl även lite kul att få sätta sin egen prägel på maskinen? De har vi gjort med hjälp av ett dekalkitt från Swetown som man fördelaktigt med hjälp av ett garage och en hel del tålamod monterar själv. Tips för montering hittar du hos Swetown! Vi valde en något diskretare och enkel design men som ändå ger en aggressiv look i mitt tycke, och som pricken över i:et med matt finish.

Förutom att ett dekalkitt kan ge skotern en ny look så upplever jag även att det har en skyddande effekt. Till exempel sidokåporna får ibland få ta lite extra stryk men med ett dekalkitt spricker inte plasten lika lätt om man råkar bli lite väl närgången med naturen.

Det var utrustningen som hittills landat på våran Arctic Cat mountain cat alpha one med atac! Vi sticker inte under stolen med att vi fortfarande upplever att den stora dynan är i vägen vid aktiv körning och snöbildning på fotstegen kvarstår, men vi har inte uppdaterat skotern med några nya tillbehör där i nuläget. Tills vi hörs nästa gång ska vi fortsätta spendera timmar bakom styret och ta tillvara på vad resten av säsongen har att erbjuda oss.

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad.

Beställ ditt dekalkitt på SWETOWN

Gillar du kläderna? Titta in TOBE

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Läs några Sledtrax testar

Kontakta din lokala Arctic Cat handlare:

YNGVESSON MASKIN

EFFEKT POWERSTORE

Läs mer på Arctic Cat

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen