Kontakta oss

Sledtrax testar

ARCTIC CAT MOUNTAIN CAT MED ATAC – DELRAPPORT 3

Det var inte allt för länge sedan ni fick läsa om de mil som lagts i skog och fjäll, om hur Arctic Cat Mountain Cat med Atac har presterat och imponerat på oss med sin lekfullhet och funktionella finesser. Sedan sist har vi även fått en och annan ny liten erfarenhet och inte alla var positiva sådana. Häng med när vi firar enligt mig den bästa högtiden av dem alla och njuter av den femte årstiden tillsammans.

Bästa tiden är här

Påsken kom och vårvärmen likaså, vi beger oss ut med våran Arctic Cat Mountain Cat med Atac i solens starka strålar. Med oss i tunnelväskan finns en och annan klämmacka som ska avnjutas sittandes på ett renskinn i en snösoffa på fjället, vad mer kan man önska. Färden upp till det tänkta base campet börjar med ledkörning, ganska mysigt att åka led sittandes på den stora mjuka dynan aka “limpan”.
Under natten har minusgraderna krupit sig på vilket resulterar i vad min pappa skulle kalla bra skoterföre, skare.. Men tack vare isrivare och den långa tunnelkylaren var oron över att maskinen skulle gå varm onödig, kanske får vi ännu en gång även ge cred till powerclaw mattan som verkligen får skina med sina egenskaper under vårvintern. Trots att vi smyger fram likt ett lämmeltåg går skotern inte varm, och då ska även nämnas att vi monterat bort stänklappen. Klart man viker ut på någon myr då och då men det är mest för att man inte kan låta bli att krama om gasen lite extra och ta en liten svängom med skidorna i luften, svårt att låta bli, det är ju lite för roligt!

I alla olika fören

Senare under dagen när solen fått gassa på, klämmackan ligger i magen och fräknarna fått färg på näsan ja då blir det slushåkning! Det blir en svettig eftermiddag, det är plusgrader i luften och solen steker på så både förare och snö dryper av fukt. Plusgrader stora delar av dygnet gör att det blir så kallat neslaga som vi säger här hemma, det gör snön ganska klurig att köra i när det dyker och far lite var det vill ända ner till botten. Mountain Caten gör oss inte besviken och matar på riktigt  bra i vanlig ordning i den tunga blötsnön . På vissa skuggsidor som solen inte nått fram till är det dock något kallare och kompaktare snö vilket gör att den bär lite för bra och vi tar oss överallt utan ansträngning,något som ibland kan bli lite “tråkigt” när man inte får utmanas ordentligt. Men än en gång får vi vara mycket nöjd över valet av längd på maskinen då 146″ alltid går att hitta rolig körning med, i olika sorters terräng och varierande snöförhållanden har vi inte haft en enda tråkig dag på Caten!

Att smyga som en katt

När vi sakta smyger fram genom skogen för att ta oss ur ett snårigt parti känns det att Arctic Cat Mountain Cat inte är gjord för denna typ av körning. Dels är snön som den är och blir besvärlig för vilken maskin som helst, men vi har svårt att få en jämn fart då maskinen sticker iväg lite efter 4500rpm. Det tillsammans med neslaga så blir det tvära skär och man hamnar lätt snett. Inget som inte går att lösa med ett snabbt kläm på gasen och ett litet tryck på fotsteget men frustrerande att det händer gång på gång. Det blir svårt att få flyt i låg hastighet när man illa tvunget måste smyga för att ta sig fram när det är trångt. Att smyga som en katt var alltså inte helt lätt..

Vi stöter på problem

Inget kalas utan “kras” säger man väl. Mitt i allt varvar maskinen inte fullt ut och vi får upp en felkod på displayen . Efter lite research på mobilen anar vi något med avgasportarna. Vi får ta oss en titt under kåpor och huv, tacksam att de är lätt att skruva lös när vi befinner oss mitt ute bland fjäll och skog. Tur för mig att det allt som oftast finns med duktiga mekare som har skarp blick för allt med motor, de upptäcker att en av vajrarna till Apvn har lossnat. Vi lirkar tillbaka den och skotern går som en spinnande katt igen! Men lyckan varar tyvärr inte hela dagen och felkoden dyker upp igen då en av vajrarna har kommit ur läge. Som tur är går det att pillra tillbaka men det blir lugn körning hem efter leden för att undvika ytterligare problem. Erlas motor i Vilhelmina är snabb på luren trots att det är mitt i påsk. De tar in maskinen och åtgärdar problemet under påsklovsveckan så skotern är redo att köras till helgen igen. Snabb och bra service, alla skoteråkares önskan!

Slutet gott allting gott

Så för att summera det hela kan vi väl säga slutet gott allting gott även denna gång för våran Arctic Cat Mountain Cat med Atac! Dessa långa soliga vårvinterdagar som bjuder på skoterkörning och massor av gött häng tillsammans är verkligen de dagar man lever på ända tills nästa säsong. Men nog ska vi väl ändå hinna med några mil till innan det är dags för en lång sommarvila, solen håller oss sällskap sent in på timmarna så det är bara att nyttja dagen och klämma ur det sista ur denna vinter.

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad.

Gillar ni kläderna i artikeln, titta in SCOTT

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Läs några Sledtrax testar

Kontakta din lokala Arctic Cat handlare:

YNGVESSON MASKIN

EFFEKT POWERSTORE

Läs mer på Arctic Cat

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen