Kontakta oss

Sledtrax testar

SKI-DOO SUMMIT EDGE 850 – VÅRENS ÄVENTYR MED FAMILJEN!

I förra rapporten fick ni följa med när vi utrustade vår Ski-doo Summit Edge 850 för vårens äventyr med familjen nu har äntligen påsken varit och vi har varit till stugan och testat vår maskin med både packkälke och dubbeldyna på. Häng med på denna vår rapport om vår Ski-doo som både fått agera lössnöhingst, filmskoter och pulkdragare.

Den femte årstiden

Vårvintern är utan tvekan undertecknads favorit. Fina och långa oftast soliga dagar med behagliga temperaturer gör denna årstid perfekt att få med sig familj och vänner ut på fjället. I takt med att det funnits mer tid för undertecknad efter en intensiv säsong på Sledtrax så har ett par helger spenderats i stugan vid Sonfjällets fot i Härjedalen. 

Sedan vi utrustat vår Ski-doo Summit Edge med både dubbeldyna, stor packlåda och bekvämare fjädring i form av Öhlins, är skotern både riktigt bekväm att åka på men också perfekt när det ska fraktas upp mängder med saker till fjälls. Fika, ved, sittunderlag och en massa annat, ni vet säkert hur det är. Med stora packlådan och Tekverk kälken undertecknad använder så blir det lekande lätt.

Soliga turer till fjälls

Solen skiner och temperaturer visar -3 grader, vi lastar kälken och skotern för dagens äventyr. Planen är att köra upp mot fjällstugan vi har som endast går att nå via snöskoter under vintertid. Vi klickar igång maskinen med elstarten och låter den stå på tomgång medans vi gör klart för det sista för äventyret. Lådan och kälken är packad till max, hjälmen knäpps och ett par sköna ”solbrillor från AMOQ” gör ljuset mer behagligt, vi är redo let´s go!

Hur fungerar skotern tungt lastad och packad?

Vi färdas till en början längs nyputsade leder i dalens gång, några kilometer in efter leden viker vi av längs den gamla stigen som går uppemot höjderna. Hastigheten ligger stadigt kring 35 och stötdämparna från Öhlins bär upp lasten på ett smidigt och kontrollerat sätt, inga överraskningar eller slag i styret. Bekvämt och tryggt precis som undertecknad vill ha det. Kälken som är otroligt smidig gör inget väsen av sig och man känner knappt att man har något påkopplat bakom. Det har såklart också med dem fina variatorinställningar som kommer original, ingen ryckig gång utan vi smyger likt en räv upp mot fjället.

Snösoffa och Kolbulle

Vi anländer till dagens destination och smidigheten upp på fjället med Ski-doo´n påkopplad med packkälke är mäkta imponerande. Väl på plats bygger vi en snösoffa som enkelt också det görs med summiten, bara gasa till, borra ned sig och åka på res därifrån så är halva jobbet gjort. Vi sitter i solen och myser samtidigt som vi tänt elden för intag av dagens lunch, kolbulle! Smarrigt!

Från familjemaskin till lek och bus, på ca 1 minut

Precis som rubriken lyder så är en av de största fördelarna med BRP och deras tillbehör att det är så modulbart och enkelt att både sätta dit och ta av. Vi bestämmer oss för att busa lite i snön, på under 1 minut är ryggstödet på dubbeldynan borta och maskinen går från pulkdragare till lössnöhingst, smidigt va?! Nu är snöförhållandena inte de bästa, men lite rullekörning och någon ”hårdare” pudersväng bjuder undertecknad på.

Hur sammanfattar vi då vår långtest Ski-doo Summit Edge 850?

Hatten av till BRP borde säga det mesta om mina intryck. Maskinen har testats i mängder med pudersnö under prime time i januari. Vi har använt vår Ski-doo till alla våra inspelningar under säsongen vilket gått galant och nu under våren har vi haft Ski-doo´n  som en av våra familjemaskiner. Just finishen på skotern, enkelheten med alla modulbara tillbehör och att maskinen fungerat felfritt under säsongen gör att vi kan starkt rekommendera den om du går i egna köptankar kring Ski-doo Summit Edge 850 e-tec.

Gillar du kläderna? Titta in AMOQ SPORTS

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Se vår review av Ski-doo Summit Edge

Kontakta din lokala Ski-doo handlare:

LINDROTHS MOTORCENTER

SOLLEFTEÅ SERVICE CENTER

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

KALIX MASKINER

E-SON MASKIN

LJUNGBERGS MOTOR

SN MOTORSERVICE

MJM POWERSPORTS

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen