Kontakta oss

Produkter

BCA FLOAT 45 LAVINSÄCK, BCA LINK MINI, BCA TRACKER 4

BCA (Backcountry Access) har lanserat sin senaste innovation inom lavinsäkerhet: Float E2 lavinryggsäckar, utrustade med Alpride E2-supercapacitorsystem. Denna avancerade teknologi är utformad för att erbjuda högpresterande lavinskydd samtidigt som den förbättrar användarupplevelsen i alpin terräng. Vi tar en närmare titt på deras största säck E2-45 med hela 45 liter packning. Dessutom testar vi nya BCA Link mini radios + BCA Tracker 4. En artikel om säkerhet och funktionalitet. Vad funkar och vad är Sledtrax första intryck? Det tar vi reda på idag! Let´s go!

BCA Float E2-45 Lavinsäck

Float E2 använder Alpride E2-supercapacitorsystem för att lagra energi som drivs av kompressorn vid utlösning. Till skillnad från traditionella uppladdningsbara batterier, lagrar ryggan energi baserat på elektromekaniska egenskaper istället för kemiska reaktioner. Detta gör prestandan hos systemet mycket mer pålitlig, särskilt i extrema kalla temperaturer.

Snabb utlösning och lättare konstruktion

Den elektromekaniska energilagringen möjliggör snabb frigöring av lagrad energi vid aktivering för utlösning, vilket ger användaren snabbare respons i nödsituationer. Dessutom är den nya E2-motorn betydligt mindre och lättare än dess föregångare, vilket minskar ryggsäckens totala vikt och gör den mer bekväm att bära under långa turer och övernattningar. Något undertecknad uppskattar då mycket filmutrustning förvaras i säcken.

Optimerad för ”Sledtrax”

Float E2-45 är den mest robusta ryggsäcken i serien, den känns att vara speciellt designad för professionella användare som kräver det absolut mesta av sin utrustning. Den är tillverkad av vattentätt belagt nylon för att skydda utrustningen i alla väderförhållanden och är utrustad med en rad funktioner som är avsedda att maximera användbarheten och säkerheten, bland annat en dedikerad ficka för säkerhetsverktyg och snösåg. Fickor jag använder för batteri och linser.

Slutsats

BCA:s Float E2 lavinryggsäckar representerar den senaste innovationen inom lavinsäkerhet och utgör en viktig komponent för oss skoteråkare. En produkt vi på Sledtrax kan ställa oss bakom och rekommendera för den som söker stor förvarning men som inte vill tumma på säkerheten.

BCA Tracker™ 4: Innovativ teknologi för lavinräddning

Rädda liv är BCA:s specialitet. Nu, med lanseringen av Tracker™ 4, tar de säkerheten till nästa nivå. Denna nya version är mer hållbar än någonsin tidigare om så är fallet kommer tiden att utvisa men den är otroligt enkel att använda något som är minst lika viktigt om olyckan skulle vara framme. Med ett vred upptill ställer du enkelt sändaren i sökläge.

Den stora, nya skärmen gör den perfekt för användare som kräver en tydlig display i alla situationer. Utrustad med funktioner som Signal Suppression (SS) och Big Picture (BP) lägen för effektivt sökande av flera offer. Plus, med en Mini USB-port för enkla nedladdningar av programuppdateringar, är Tracker™ 4 redo att möta utmanande förhållanden och rädda liv i fjällen runt om i världen.

BC Link Mini-radion är den senaste innovationen från BCA, Med en kompakt design och fokus för att hålla kontakten i alla terrängförhållanden. Vi har blivit riktigt imponerad över avståendet denna radio klarar av. Vi gjorde ett test meed 1 fjälltopp emellan och  vi fick kontakt utan någon som helst störning. Räckvidden skulle vi säga är som en jaktradio alltså långt bättre än deras gamla modell BC link radio. Oavsett om du letar efter separerade vänner, kommunicerar rutter i kuperad terräng eller delar observationer i realtid, är BC Link Mini-radion redo att följa med dig på dina snsöskoteräventyr!

MER INFORMATION OM PRODUKTERNA HÄR

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen