Kontakta oss

Sledtrax testar

CAN-AM TRAXTER XU HD10 T – STARK PARTNER FÖR BÅDE ARBETE OCH REKREATION

Can-am Traxter är BRP:s flaggskepp när det kommer till den glödheta UTV marknaden. Här slåss tillverkare om marknadsandelar och maskiner, tillbehör och produkter tas fram i rasande fart. Can-am har inte sparat in på krutet någonstans när det kommer till Traxter HD10 T. Med massvis av fina finesser och funktioner ser denna UTV onekligen väldigt intressant ut. Tack vare OKTAN i Östersund fick vi möjligheten att köra denna supercoola UTV och detta är våra intryck om maskinen.

Till att börja med för er som följer Oktan så brukar dem inte vara snåla när det kommer till att utrusta sina demo maskiner med tillbehör, lika gäller i detta fall! Här har Oktan gått ”all in” och rustat Traxter´n med DFK hytt som innebär plexi dörrar glasruta fram och bak, värmepaketet med mera. Detta gör att maskin kan användas likväl vinter som sommar. På taket hittar vi ett rack med linq fästen perfekt för att få med sig den där lilla extra packningen eller en bränsledunk. Fäst i racket lyser även massvis och ledljus för bättre sikt vid mörkerkörning.

Kollar vi baktill på Traxter´n hittar vi ett tippbart flak som tippas elektrisk via en knapp inne i hytten, och om inte det skulle vara nog är även maskin utrustad med backkamera och rocksliders. Vill man poppa musik gör man det via blåtand på mobilen ut genom det utrustade ljudsystem från BRP. I det stora hela saknar Oktan´s Traxter XU HD10 väldigt få tillbehör på utrustningslistan. 

default

Men hur är Can-am Traxter att köra och vad kan man använda den till?

Traxter´n kommer som traktor registrerad vilket gör att man får man köra 50 km/h lagligt efter väg med bälte och utan hjälm vilket inbjuder till körning både i stadsmiljö likväl som på landsbygden. Vill man hellre utsätta  Traxter´n för arbete är den utrustad med flak som tål hela 680 kg maxlast som dessutom kan rustas med mängder av tillbehör såsom grindar, boxar osv. Maskin har också en dragvikt på över 1130 kg vilket borgar för att få tungt och tufft arbete gjort.

Går vi vidare till själva körningen så upplever vi denna minibil som väldigt komfortabel, tyst och mjuk i gången, något vi också reagerar på efter ha kört liknande maskiner från vissa konkurrenter är hur mjuk Traxter´n är när man lägger i växeln. Med styrservo och fyrhjulsdrift inkopplad beter sig maskin kontrollerat och smidigt vid framfart i stökig terräng eller i sand som i vårt fall. Det tror vi beror på de böjda fjädringen som förutom mjuk komfort även ger hela 28cm markfrigång.

Med ett kraftpaket på över 82 hästar finns även effekten där när du behöver den. Förarmiljön är omringad av smarta funktioner och finesser allt från backkamera, mugghållare tydlig display och reglage till ett löstagbart handskfack som fungerar som verktygslåda. 

Så hur sammanfattar vi denna användarvänliga modell från Can-am?

Can-am Traxter är en trevlig, trygg och pålitlig modell från BRP. Som du kan använda både för arbete och rekreation. Med en av branschen längsta tillbehörslistor kan man enkel anpassa sin Traxter efter användningsområde. Man behöver inte som i detta fall gå ”bananas” i utrustningslistan som Oktan gjort men visst är det kul, förbaskat kul!!

Se fler SledtraxTV

Försäkra din ATV via: SVEDEA

Kontakta din lokala Can-am handlare för mer information:

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

E-SON MASKIN

SN MOTORSERVICE

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen