Kontakta oss

Sledtrax testar

POLARIS SPORTSMAN 570 SP – PERSONLIG ANPASSNING MED RÄTT TILLBEHÖR

Nu har vi börjat få en hel del timmar på vår långtestare Polaris Sportsman 570 SP och vi har även hunnit med att anpassa den med en del bra tillbehör. Allt för att få en maskin som fungerar till de personliga krav vi har vilket kan vara lika varierande som Ferrari´s taktik under ett F1 lopp. Med andra ord ställer olika förare olika krav på användandet av sin ATV, nu är det dags att se vad vi kommit fram till för tillbehör och anpassningar.

Det kanske inte har varit det bästa badvädret i sommar men den relativt svala temperaturen har däremot passat bra vid arbete. Och arbete är något som vi hunnit med tillsammans med vår Sportsman. Det har blivit lite röjning där motorsåg och vagn har fått följa med, och ett välkommet tillbehör för att få med sig mat, motorsågskedjor, dryck med mera var nödvändigt.
Efter en snabb koll i Polaris tillbehörssortiment beställde vi en packlåda med ett lock. Med fyra stycken lock and ride snabbfästen monteras den enkelt av och på vid behov. Trots regn och dammiga miljöer har innehållet varit väl skyddat då locket har en gummitätning. Det är även gott om utrymme i denna och vi har fått med oss rejält med grejer på turerna i sommar.

Även om packlådan känts som en bra investering skulle vi nog ändå säga att den bästa uppgraderingen som gjorts är att montera Polaris heavy duty vinsch. Den valde vi att montera själva och det följer med en väldigt tydlig och bra beskrivning som gjorde montaget relativt lätt. Nu är det tack och lov inte så ofta man behöver använda vinschen men när den behövs så är den guld värd.
Det är inte många situationer där man sitter fast som inte löser sig med hjälp av vinschen. Just denna har en växellåda där man har Låg Neutral och Hög växel där man använder låg för att vinscha tungt, neutral för att dra ut linan och hög enbart för att snabbt kunna dra in linan igen. Sen är det en stopp som aktiveras när kroken är inne så man inte drar för långt eller sliter på grejerna.

Ett sista komplement från Polariskatalogen blev en frontbåge som skyddar fyrhjulingen mot grenar med mera som kan skada plasten annars. Den var också väldigt enkel att montera och man behöver inte skruva isär något, utan man bulta fast den enkelt i färdiga hål. Dessa tillbehör har verkligen lyft maskinen och den känns än mer praktiskt och mer komplett än tidigare.

Nått annat vi gjort som också lyft maskinen bokstavligen är nya däck från Duell som heter Bronco Havoc. Dessa är 27” vilket är två tum större i diametern jämfört med original vilket automatiskt ger en högre markfrigång det kan låta lite med två tum men det gör rätt stor skillnad när man kör i terrängen. Sen har havoc däcken väldigt grovt mönster så de greppar bra när det är lite lösare underlag som lera samtidigt som dom är i grövsta laget om man bara åker grusväg eller på en gård.

Nu har vi hunnit testa vår Polaris Sportsman 570 SP i nästan 27 mil och det är dags för första servicen. Hittills är det endast en sak som gått sönder och det är en drivaxeldamask som mest troligt fått en gren genom sig och vi fick byta den samtidigt som vi gjorde en hjulinställning fram. Några andra problem har vi inte stött på ännu och maskinellt har den gått som en klocka.
Den elektroniska fyrhjulsdriften har imponerat med hur väl den funkar och hur snabbt den reagerar. Vi testade med tvåhjulsdrift upp för en brant backe med en vagn med last kopplad och till slut började bakhjulen på att tappa greppet. Med en enkel knapptryckning för att aktivera AWD läget fortsätter vi upp för samma backe utan bekymmer.

Vi fortsätter testet samtidigt som vi går mot mörkare tider där vi får se hur det nya LED lyset fungerar och tuffare arbetsuppgifter är planerade som kommer att ställa höga krav på maskinen. Nu kör vi vidare med detta långtest på vår Polaris Sportsman 570 SP så se till att hålla koll på Sledtrax för att inte missa detta samt mycket mer framöver!

Läs fler Sledtrax tester

Gillar du kläderna på bilderna kika in: KLIM

Försäkra din ATV via: SVEDEA

För mer information om Polaris Sportsman 570 SP kontakta din lokala Polaris handlare:

ABRIS SJÖ & SNÖ

STRANDBERGETS MOTOR

TIDY POWERSPORTS

SN MOTORSERVICE

EFFEKT POWERSTORE

MOTORHUSET

PROENGINE

CAMP GAUTO

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen