Kontakta oss

Sledtrax testar

CAN-AM TRAXTER XU HD7 T – PÅ UPPTÄCKSFÄRD OCH FAMILJEÄVENTYR EN VACKER SOMMARKVÄLL

Den allt mer populära UTV marknaden gör att tillverkarna producerar modeller och tillbehör i en hiskelig fart, här finns något för alla. Vi på Sledtrax har varit och kört Can-am Traxter XU HD 7 T, en maskin som inte är en värsting på specen men som överraskar och är riktigt intressant. Vi besökte Kalix Maskiner för att få en dag med denna potenta UTV och här kommer våra första intryck.

Skyddad mot väder och vind

När vi möts av Traxter´n inne på butiken i Kalix ser vi att förutom den eleganta och cleana designen så har denna demomaskin blivit utrustad med hytt och tak. Pontus förklarar att detta gör att maskinen får ett ännu bredare användningsområde då väder och vind inte blir ett problem. Hytten ser gedigen ut med ett skyddande tak i plast, rutor och dörrar är transparenta med glas på framrutan och plexi i nedre delen av dörrarna och bakrutan. De skjutbara rutorna i dörrarna kan vara skönt att öppna upp under varma sommardagar, vid de varmaste tillfällen går även framrutan att öppna för svalka.

Mjukt iväg!

Vi startar upp HD7 motorn och lägger i H, växelföraren känns följsam och det är lätt att få i de olika växlarna, Traxter´n går mjukt och fint när du ska köra iväg. Vi upplever att variatorerna jobbar fint även på det högre registret, här har man från Can-am´s sida gjort ett bra jobb. HD7´n är motorn är minst i Traxter familjen men med sina 52 hästar gör den jobbet väl och känns samarbetsvillig. Den första sträckan vi kör är i asfalterad stadsmiljö och här upplever vi att motorn gott och väl räcker till.

Mångsidig

Då denna Traxter är traktor B reggad får du framföra den på väg  upp till 50 km/h vilket gör att du får ett brett användningsområde, förutom att ha den som arbetspartner i skogen, på jakten eller på gården kan du även ha den till rekreation eller när du ska åka och handla. Det är nog just denna mångsidighet som gjort att UTV/SSV fordonen blivit så omåttligt populära och får fler ägare för varje år som går. Ena gången är man ute i terrängen eller efter en gammal skogsbilväg där du inte vill eller kan framföra din vanliga bil för att nästa sekund ta den till affären och handla mjölk.

Can-am Traxter HD7 T trivs bra ute i terrängen med sin väl tilltagna markfrigång på 11” och de grovt mönstrade 27” däcken, skulle olyckan vara framme och du trots detta skulle köra fast räddar vinschen dig med sin drygt 2 tons dragkraft. Traxter´n funkar lika bra att dra att och frakta saker och redskap med, lastkapaciteten är 680kg och du får dra drygt 1100 kg med. Det tycker vi är ganska imponerande siffror.

Förarmiljö   

Inne i hytten sätter vi oss på ett Versa-Pro bänksäte som är både robust och bekvämt, det är plats för tre personer varav det mittersta sätet är något mindre men fortfarande inga problem att sitta på. Från förarplats har du god sikt och bra överblick på mätaren där du finner all relevant information om maskinen så som bränslemängd, hastighet, varv, körläge, växel och massa mer. Brp är kända för att ha en gedigen tillbehörskatalog och detta är inget undantag då det kommer till Traxter, till hytten det går att installera värmepaket, ljudtak och backkamera som exempel. Under dagen provade undertecknads barn att åka, de tyckte båda att de  satt bra. Ljudnivån i hytten är något hög men det går att prata under färd.

Sammanfattningsvis!

Dagen med Can-am´s Traxter XU HD7 T lämnar positiva känslor i kroppen, det är deras instegsmodell som klarar de uppgifter den blir ställd emot. Det är alltid roligt med mer motor men för att vara ärlig så behövs det inte. Nu har vi inte hunnit jobba något med maskinen under denna dag men vi har både hunnit med att köra ute i terrängen och i stadsmiljö. Det jag slogs över är hur pass stabil och smidig den är att köra. Jag är helt övertygad om att vi kommer se fler Traxter kommande år där ute! 

Vi vill passa på att tacka KALIX MASKINER för lånet av deras demomaskin. 

Försäkra din UTV via DINA FÖRSÄKRINGAR

Försäkra din UTV via SVEDEA

Läs några Sledtrax Testar

Kontakta din lokala Can-am handlare:

MJM POWERSPORTS

CROSSFIX

LINDROTHS MOTORCENTER

KALIX MASKINER

LJUNGBERGS MOTOR

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

E-SON MASKIN

SN MOTORSERVICE

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen