Kontakta oss

Sledtrax testar

YAMAHA GRIZZLY 700 EPS SE – VEDHUGGNING I SKOGEN 

Är det dags att börja jobba igen efter semestern? För våran Yamaha Grizzly 700 EPS SE är det i alla fall hög tid! Vi knyter huggarkängorna och kopplar på timmervagnen, nu är det dags för trädfällning i skogarna. Hur fungerar denna smidiga, starka björn i skogen med lastad vagn? Nu åker vi ut för att sätta björnen på prov en ljummen sensommarkväll i Augusti.

För arbete och nöje

Ja nu är ledigheten är över för de flesta, många kanske spenderar den med sol, bad och resor medan andra passar på att jobba hemma med diverse projekt och göra sådant som annars inte hinns med. Här hemma har det blivit en blandning av de båda. Grizzlyn har fått agera dräng på gården med diverse sysslor samt bidragit till roliga nöjen däremellan. Nu när högsommaren är över och temperaturen är arbetsvänlig passar vi på att bege oss ut för att fälla några träd, dessa ska senare få bli värmande ved till huset. Detta ger oss även ett bra tillfälle att testa hur Grizzlyn fungerar i skogen med påkopplad vagn och så småningom några träd som ger last.

Fenomenal förvaring 

Vi kastar med oss handskar, kilar, första hjälpen och andra grejer som kan vara bra att ha. Vad man än ska göra med sin ATV så vill man oftast ha med sig lite olika grejer såsom redskap och verktyg, extrakläder, eller kanske kaffetermosen och en smörgås! Här får du faktiskt med dig en hel del utan att behöva ha en ryggsäck tack vare de tre förvaringsfack som finns på Grizzlyn. Ett sitter mellan styret och dynan liknande ett handskfack och på höger sida om denna är ett stort skruvlock som gömmer ett förvaringsutrymme under sig. Slutligen hittar vi ett diskret fack under baklyktan, så diskret att jag inte sett det förrän senare i sommar. Behändigt att kunna låta saker som alltid kan vara bra att ha med sig ligga kvar i hjulingen, på så sätt har man alltid med viktiga tillbehör när det är dags att åka ut på tur eller arbete.

Ett drag med för- och nackdelar

Som hjälp har vi en timmervagn som vi kopplar på Grizzlyns dragkula. Denna är fäst i ramen på fyrhjulingen vilket skapar en hållbar konstruktion som inte ger vika lika lätt om man jämför med andra märken som har draget monterat på bakaxeln. En detalj som i mitt tycke dock skulle kunna förbättras är dragkulans placering, den sitter ganska långt in under fyrhjulingen vilket gör det en aning bänt att koppla på vagn. Grizzlyn säger sig ändå vara bäst i sin klass med en lastvikt på 140kg och dragförmåga på 600 kg, så nu ska vi lasta på och se vad den går för!

Imponerade, ännu en gång! 

När vi kapat ner de näverklädda björkarna och lastat dem på vagnen med myggen som sällskap, beger vi oss hemåt. Färden känns direkt stabil och säker, inga oväntade överraskningar och Grizzlyn känns pålitlig. När det blir något mjukare och blötare mark hade jag i tankarna att Grizzlyn kanske skulle bära dåligt med sin korta hjulbas, men icket! Det går att smyga sig fram utan att fastna och jag känner ingen som helst oro i att Grizzlyn inte ska orka, trots förhållandena. Det hade varit intressant att känna hur de varit i ännu blötare och mjukare mark, hade det behövts en längre hjulbas för bättre bärighet? Å andra sidan så blir Grizzlyn smidigare i skogen just tack vare sin korta hjulbas. Ännu en gång hjälper de rejäla Zilla Maxxis däcken till i terrängens ojämna, blöta mark och ger oss ett bra grepp så fyrhjulsdriften kan utföra sitt jobb som tänkt. När man använt en ny maskin ett tag hittar man funktioner och finesser som man gillar eller inte, helt enkelt en smaksak. Men desto mer vi använder denna Grizzly 700 EPS SE så blir vi mer och mer imponerade och nöjda, detta är verkligen en tuff hjuling i lyxförpackning!

En sammanfattning av kvällens jobb

Så för att sammanfatta jobbet i skogen med Yamaha Grizzly 700 EPS SE kan vi säga att detta är en arbetspartner att uppskatta och lita på! Detta tack vare sin kraftfulla motor som orkar dra med sig tunga lass och fyrhjulsdriften som får kraften att gå ner i backen med däckens grymma grepp. Något som även gör denna maskin till en fröjd att köra i skogen är den lätthanterliga växellådan, du växlar med enkelhet mellan de olika lägena utan att behöva rucka fram och tillbaka. Och slutligen sin smidighet tack vare den korta hjulbasen och den mjuka servostyrningen med andra ord har vi en kandidat med många bra kvaliteter på sitt cv.

Försäkra din ATV via DINA FÖRSÄKRINGAR

Försäkra din ATV via SVEDEA

Läs några fler Sledtrax Testar

Kontakta din lokala Yamaha handlare:

MOTORHALLEN GÄLLIVARE

YAMAHACENTER ÖSTERSUND

MINAB

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen