Kontakta oss

Sledtrax testar

FÖRSTA SVÄNGARNA MED ARCTIC CAT M HARDCORE ALPHA

Snön har lagt sig djup i stora delar av norra Sverige och undertecknad har haft förmånen att ta ut en av årets långtestmaskiner på en första provtur i riktigt bra förhållanden. Häng med nu när vi testar vad Arctic Cat M Hardcore Alpha går för i riktigt djup pudersnö.

ARCTIC CAT M HARDCORE ALPHA Förare Oskar Henriksson

I norra Jämtland har det dumpat mängder med snö de sista 10 dagarna och på en del platser ligger det över metern med pudersnö ovanpå en bra botten. Jag fick ett samtal av en kompis för någon vecka sedan om att snön just lagt sig på det viset vid hans stuga i norra delarna av länet. Fort var det avgjort och skotern lastades tidigt morgonen efter tillsammans med min vän Oskar. I sällskap av snöfall körde vi någon timma norr om Östersund för att testa vår nya Cat.

ARCTIC CAT M HARDCORE ALPHA Förare Oskar Henriksson

Efter alla fina uppdateringar från Arctic Cat´s sida de senaste åren var förväntningarna skyhöga! Även frågorna var många! Hur ska det gå när undertecknad testar monorail? Hur välbalanserad är maskinen? Hur är framkomligheten med Alphan i massvis av pudersnö? Kommer piloten orka med att tämja den vilda katten? Det är trots allt 3 år sedan jag körde en Arctic Cat på långtest. Under dagen skulle dock alla dessa frågetecken rätas ut.

ARCTIC CAT M HARDCORE ALPHA Förare Oskar Henriksson

Väl på plats delas en snabb kopp kaffe innan vi byter om och beger oss ut i okörd terräng. Efter någon mil bakom styret börjar snömängden öka drastiskt. Årets första pudersvängar avverkas och en massa glädjetjut innanför hjälmen avlöser varandra. Det första jag lägger märke till är det överlägsna drivet mattan ger, kammarna paddlar på bra, och fast snön är riktigt djup ger mattan ett bra flyt i snön och när man klämmer tummen mot styret reser sig maskinen vrålandes ur snön. Den uppdaterade motorn har en imponerande kraft, mer än vad undertecknad kan komma ihåg att den gamla hardcore 2018 hade.

ARCTIC CAT M HARDCORE ALPHA Förare Oskar Henriksson

Efter endast någon halvtimme myrsurf känner sig undertecknad bekväm med katten och självförtroendet växer i takt med att orörda myrar avverkas. Skotern känns väl avvägd och stötdämparna som jag ställt in på det mjukaste läget gör maskinen följsam när jag testar de första svängarna i lite mer skogstrång terräng. Även Monorail boogien briljerar i denna typ av snö titta dit du ska och jobba med gasen så löser katten resten.

Många tankar far genom huvudet men den mest tydliga är vilken fruktansvärd kärlek jag har för denna sport. Varje premiärtur alla tidigare år är precis som denna. Man blir påmind varför man spenderar läskigt mycket pengar och tid för en endaste känsla. Känslan av FRIHET!
Men lita på att det är värt det!!! På leden eller vid sidan om, det spelar som ingen roll. Tror faktiskt att utskriften av medicin från läkaren till de som mår mentalt dåligt borde bytas ut mot någon timma myrsurf per dag. Måste vara det bästa receptet!!

ARCTIC CAT M HARDCORE ALPHA Förare Oskar Henriksson

Lekplats efter lekplats busas det på och efter några timmar tillsammans med mörkret är det dags att åka hem. Arctic Cat har lyckats väldigt bra med sin Hardcore Alpha och både jag och Oskar är mäkta imponerade av denna maskin helt stock. Sammanfattningsvis har årets första skoterkörning med Arctic Cat M Hardcore ALPHA i rikligt med snö gett mig två tydliga känslor. Känslan av att älska något, och känslan av att gilla en katt fast jag inte är en kattmänniska! HAHA! Nästa reportage ska vi göra ett par fina uppdateringar på Alphan, det vill ni inte missa så stay tuned!

Läs fler Sledtrax Testar

Kontakta din lokala Arctic Cat handlare:

SPEEDSHOP SERVICECENTER

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen