Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN 9 – 509, JETHWEAR & FXR

Det finns inget dåligt väder… ja det ligger något i det och det ska mycket till innan man ställer in en skoterdag. Här har vi lite blandade kläder från tre olika tillverkare som ska hjälpa till att ge oss den där efterlängtade skoterkörningen utan att bli blöt och kall oavsett väderlek. Om de håller måttet ska vi ta reda på i vinter.

509-Stoke Z1 jacka

509 är kända för en lite tuffare design på sina kläder som påminner lite mer om skid och snowboardstil. Denna jacka är inget undantag med en stilren design där man lite vinklade sömmar för att skapa snygga detaljer. Jackan har ett stretchigt tyg för att göra den smidig vid aktiv körning och den har en lättare isolering. Förhoppningsvis kan vi ventilera ut värmen under dom varmare dagarna och torka av brillorna med den inbyggda fickan som har en gogglesduk på ena ärmen. Det blir intressant att testa denna jacka i olika förhållanden under vintern.

509-Stoke bib shell byxor

Stoke bib shell byxorna har samma designspråk som Stoke jackan men dessa är skalbyxor och har endast isolering vid rumpan. Men även här har vi ett vattentätt tyg som andas och en hög midja för att hålla snön ute när det är dags för pudersäsongen.  Om inte den höga midjan är tillräcklig kan man koppla samman byxor och jacka för att i det närmaste få en overall. Stilren och snygg design som skall vara riktigt slitstarka med limmade sömmar, i vinter får vi se om dom håller måttet!

509-Altitude 2.0 hjälm

Denna Altitude hjälm är en lite enklare modell som saknar kolfiber som de dyrare har men den har samma utseende och passform. Det följer med en avtagbar breathbox som ska skydda både hakan och gogglesen för att göra en dag på skotern så bra som möjligt. Snygg och stilren hjälm som förhoppningsvis är mycket ” bang for the buck”.

509-R-MOR skyddsväst

Bra skydd är ett nödvändigt ont och man vill helst inte känna sig klumpig när man kör. Därför har 509 tagit fram denna skyddsväst som ska vara smidig samtidigt som den ger ett bra skydd. För att lyckas med det har man ett speciellt material som är mjukt och följsamt men vid en snabb stöt stelnar materialet och skyddar kroppen. Vi får se om den upplevs som 509 säger att den är tänkt ”designed to disappear under your jacket”

509-Sinister X7 ignite googles

Bra goggles är viktigt när man kör skoter där sikten har väldigt stor betydelse på körningen. Olika ljusförhållanden mot den kritvita snön är en utmaning och imma samt frost på linsen är en annan. 509 goggles med ignite systemet ska dock råda bot på imma och frost då det är ett batteripack som ger värme på linsen. Väldigt smart men framför allt bra om det fungerar lika bra som marknadsföringen säger?

509-Stoke glove

Ett bra skydd för händerna i extrema förhållanden som det snabbt blir under en skoterdag är viktigt. Dessa Stoke handskar har merinoull som isolering för att hålla händerna både torra och varma. Handsken är gjord i både tyg och skin för bästa slitstyrka samtidigt som den ska vara smidig och lätt för händerna.

JETWEAR – FREEDOM SUIT

Här hittar vi en slittålig skoteroverall som är designad för långa dagar på snöskotern. Freedom Suit har flera smarta fickor inklusive en fleecefodrad ficka för telefonen. Om det blir för varmt så är det bara att öppna de meshfodrade bröstventilationerna. Insidan har avtagbara hängslen och justerbar midja som tillåter dig att justera passformen. Den är även utrustad med snölås i ärmarna och benen för att hålla snön borta.

JETWEAR – PHASE HJÄLM

Snacka om bang for the buck när man kikar in Jethwears Phase hjälm som har både mips, fidlock och andningsmask till ett väldigt attraktivt pris! Mips är ett skikt i hjälmen som skyddar bättre mot slag, rotationer och stötar än vad vanlig isolering i hjälmar gör. Sedan har man fidlock som är ett magnetiskt spänne för att snabbt och enkelt kunna ta av och på hjälmen även med handskarna på. Under dom kallaste dagarna finns det en andningsmask som vi ska testa och se om den håller borta fartvinden som det är tänkt.

JETHWEAR – MILE GOGGLES

Även dessa gogglar ser ut att vara en väldigt prisvärd produkt från Jethwear. Eller vad sägs om nässkydd, magnetisk lins där det ingår en extra lins med gult glas för att snabbt kunna byta när vädret växlar. 3 lagers skumgummi för bästa passform, just dessa är något mindre än Phase goggle och passar bra i lite kompaktare hjälmar. De ser helt klart ut som en lovande produkt.

JETHWEAR – EMPIRE HANDSKAR

Empire handsken har 3M Thinsulate och Hipora-membran för att skapa en varm och torr handske. Fingrarna är förböjda för bästa passform och handflatan är även förstärkt med läderimitation för ökad slitstyrka. Med ett relativt tight resårband mot handleden ska man kunna stänga ute snön och man kan göra den vidare genom en dragkedja.

FXR – RIDGE JACKA

Två till priset av en? Så kan man se det då denna skaljacka har en lös innerjacka som används när det är riktigt kallt och ska fungera som ett extra foder. Tyget står emot vind och vatten samtidigt som det har en andningsförmåga. Dragkedjorna är också täta mot vatten och är kraftiga för att klara påfrestningarna i tuffa förhållanden!

FXR – RIDGE BYXA

Ett par byxor i samma serie som jackan känns passande och man kan välja mellan en modell med hög och en med låg midja. Vi har valt den med hög midja och hängslen, här är det ett rent skalplagg utrustat med vattentäta dragkedjor samt snötäta ventilationsöppningar. För att göra plagget smidigt finns det stretchtyg på olika områden och knäna är vadderade som ett skydd mot skoterns plastkåpor.

FXR – BLADE CARBON HJÄLM

På de allra flesta är huvudet bland det viktigaste man kan skydda och vid en eventuell olycka blir det snabbt stora G-krafter på nacke och huvud. Därför vill man helst ha en så lätt hjälm som möjligt, här har man kört med det exklusiva materialet kolfiber för att hålla ner vikten vilket gör denna kruka till en av dom lättare. Man har gjort en bra kärna för högsta tillsammans med D-ringsspänne som gör denna hjälm till ett säkert alternativ som även är godkänd för tävling.

FXR – PILOT GOGGLE

Fxr´s egna Pilot goggle som har en trelagers foam för bästa passform mot ansikte och hjälm har en förböjd lins med anti-fog teknologi. Fästet för remmen som håller brillorna på plats är hårda och sticker ut för att ge bästa möjliga tryck mot ansiktet även i djupa hjälmar. De är även utrustade med ett avtagbart nosskydd.

FXR – HELIUM BOA SKOTERSKO

Här ska man inte behöva frysa med en klassning på ner till -60oC grader med 800 g isolering. Boa system för snabb snörning samt fästen för snölås både bak och fram på dessa skor. Ordentlig sula där gummiförstärkningar sitter på utsatta ställen runt skorna. Konstruerad för bästa passform och känsla, med maximal flexibilitet, stabilitet och skydd.

FXR – ATTACK HANDSKE

En smidig handske som fortfarande är varm är kanske varje skoteråkares högsta önskan och dessa har ett recept för att kunna lyckas med det. Mer foder på ovansida handsken och tunnare där man vill ha bra grepp och känsla. Tyget ska vara både vattentätt samtidigt som det andas för att hålla händerna varma och torra. Förböjda fingrar samt en goggles skrapa för att ta bort vatten, snö eller imma.

Det här var en kort presentation av tre olika uppsättningar som vi ska utvärdera under vintern, vart hittar vi bästa ”bang for the buck” eller vilket plagg är varmast, smidigast eller stryktåligast? Se till att följa med när vi tar reda på det i vinter!

Köp produkterna hos:

SLEDSTORE

FXRSHOPPEN

509

JETHWEAR

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad

Läs om fler PRODUKTER

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen