Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN – UTVÄRDERING TOBE, KLIM SCOTT

Säsongen har bjudit på mängder av skiftande väder, snöstormar, regn, kyla och värme allt i en härlig mix. Så hur har våra kläder från de ledande tillverkarna fungerat för oss, det ska vi ta reda på nu i vår första del av utvärdering i klädguiden.

TOBE Tiro V3 Monosuit:

Undertecknad skrev att vi skulle ta reda på hur denna höll måtten i vinter och What A Surprise! Med tanke på det låga priset och den kvalitet som den givit denna vinter är den tio av tio poäng. 100% vind och vattentät kan styrkas då det både åkts i snöblandat regn och extrema vindförhållanden. Den ”skrikiga” färgen, orange, har både matchat olika skotrar denna säsong samt undertecknads personlighet. En sjudundrande overall helt enkelt!

TOBE Vivid Jacka & Byxa:

Ahhh! Röda flamman! Grymt set från TOBE som varit otroligt tåligt denna säsong. Även dessa vind och vattentäta till 100%. Det har även hunnits med ett par åk i skidbacken och Vivids jacka och byxa gjorde oss inte besvikna. Vilken duo!

TOBE Cordus V2:

Undertecknad har ej testat vattentätheten som ska hålla i minst 14 timmar, men i snöblandat regn i några timmar höll sig fötterna torra och varma. Även dessa kängor har varit väldigt slitstarka genom säsongen. En grym skoterkänga för friåkaren!

TOBE Mantle Hjälm:

Med denna hjälm och ett par TOBE goggles är du mer än redo för en heldag ute i snön. Matchade så snyggt tillsammans med TOBE Vivid jacka & byxa också! Eftersom den är både ECE 22-05 och DOT-certification kände undertecknad sig väldigt säker i pudret.

TOBE Revelation Goggle:

Eftersom alla goggles och hjälmar från TOBE är utvecklade tillsammans, för att få en perfekt passform, användes dessa såklart ihop med Mantel Hjälm denna vinter. Under säsongen har dessa givit undertecknad maximalt skydd mot imma, vinddrag och snö samt ett grymt bra synfält. Otroligt presentabla goggles dessutom.

KLIM Valdez Jacka & Togwotee Byxa:

En av KLIMs hållbaraste jacka och byxa! Efter en säsong är vi beredda att hålla med. Med förra årets nya design håller jackan och byxan även måtten i år. Rörligheten, 6 ventilationsöppningarna och 3-lagers Gore-Tex Pro material på jackan har hållit undertecknad lekfull, varm och torr. Som tidigare skrivet är detta ett hett alternativ för dig som inte vill tumma på kvalitén.

KLIM Powerxross Jacka & Byxa:

Extrem skoteråkare? Se hit! Denna kombination av jacka och Byxa har extremt bra rörlighet för en frihetskänsla utöver det vanliga och den nya designen är verkligen att föredra. Även detta vattentätt, såklart och ventilationssystem för att hålla en varm och torr. Viktigt att poängtera är att detta set är ofodrat och passar bättre en varm vårdag än en kall vinterdag. Ser fram emot fler dar med detta set nu när vår-vintern är här!

KLIM Aspect & Atlas Lavinryggsäck:

Som tidigare sagt är det otroligt viktigt med lavinsäkerhet och vi på tidningen rekommenderar absolut en lavinryggsäck samt en lavinkurs. KLIMs Aspect & Atlas lavinryggsäck definitivt vara lavinryggan för dig! Som tur är har undertecknad inte behövt använda denna fullt ut, men skulle varmt rekommendera den ändå eftersom KLIM förstår intensiteten av åkning i fjällen bättre än någon annan. Robust material och konstruktion, elektroniskt airbag system och sjuhelsike många fler egenskaper i denna lavinväska från KLIM.

KLIM Havoc GTX skor:

Stor favorit hos oss på tidningen denna säsong men även tidigare år. MICHELIN® sulan, BOA-snörningen och GORE-TEX® membranet gifter ihop sig så fint i denna sko. Minst sagt varm och torr under dagarnas snöskoteräventyr med KLIM Havoc GTX skor. Kör du Snowbike? Då är detta ett utmärkt alternativ för dig då KLIM Havoc är den första son som är helt anpassad för Snowbike! Men går självklart lika bra att använda till snöskoter också.

KLIM Goggle Aeon:

Nya på marknaden! Vilken design, vilken teknologi, vilken sikt. Luftcirkulationen genom ventilationen i ramen har hjälp mycket dagar då det behövts. Det har även varit oerhört smidigt att bara byta lins när vädret gått från regn till solsken. Man behöver inte ens ta av sig handskarna eftersom det är magnetisk!! Snygga, sköna och suveräna goggles från KLIM.

KLIM Powerxross värmehandskar:

När undertecknad springer runt i skogen och ska det filmas och knäpps kort är det förbaskat kallt om fingrarna. Då har KLIMs Powerxross värmehandskar varit räddaren i nöden. Värmeelementen är som slingrade runt fingertopparna och ger snabbt värme till hela handen vid användning av handtagsvärme på skotern. Klim tog ett bra beslut att slå ihop Powerxross handske och ett värmesystem för att skapa dessa guldkorn. Rekommenderas starkt!

SCOTT DS Flex Dryo Monosuit:

Nu snackar vi grejer! Vilken rörelsefrihet och trevnad på snöskotern pga att den är tillverkad i full stretch i både ytter- och innerfoder. Stretchen slutar inte där, den fortsätter enda ner till benslutet och damaskerna och håller därför vatten och fukt borta. Strålande för undertecknad som både kryper runt i djupsnö dagarna lång och gasar på skotern under säsongen. Som tidigare skrivet är detta en favorit och efter säsongen är den fortfarande i toppen!

SCOTT Intake Dryo Jacka & Byxa:

När termometern står på många minusgrader är detta duon att använda för att hålla dig både varm och torr. Jackan är fodrad med 100g på överkroppen och 80g i ärmarna och byxorna som har ett andningsbart, vind- och vattentätt DRYOsphere-membran är detta en kombo med bravur! En riktigt bra duo denna säsong!

SCOTT Roop Dryo Monosuit:

Som de flesta kanske förstår har alltså inte undertecknad haft SCOTT Coop Dryo Monosuit denna säsong. Men den har testats och fått poäng med bravur. Eftersom den är fodrad är man varm även de kallaste vinterdagarna. Bastat och inte minst sagt, ursnygg.

SCOTT Prospect Snow goggles:

Favoriterna! SCOTT Prospect Snow goggles gör undertecknad ej besviken denna säsong heller. Sitter fortfarande som en smäck, knappt någon imma på brillorna samt maximalt synfält, som alltid. Kul med en färgklick också! Tio av tio om ni frågar undertecknad.

SCOTT X-Trax EVO SMB skor:

Oavsett hur mycket snö eller kyla dessa stövlar utsätts för håller sig fötterna varma tack vare 3MTM ThinsulateTM-isoleringen. Det vattentäta och andningsbara DRYOsphere-membranet håller dina fötter torra också. BOA® system har verkligen gjort sitt när man kan känna hur spänd skon verkligen blir runt både smalben och fot. Denna sko har verkligen presterat under alla väderförhållanden och är både spänstig och attraktiv!

Köp produkterna hos:

SLEDSTORE

TOBE OUTERWEAR

KLIM

SCOTT SPORTS

UTMAB

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad

Läs om fler PRODUKTER

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen