Kontakta oss

Nyheter

LEDARE – SLEDTRAX BLIR ÅRET RUNT MAGASIN

SLEDTRAX går nu in i en ny era där vi vill bli bredare inom powersport-segmentet men samtidigt erbjuda våra grymma läsare ett helårsmagasin. I sommar startar vi med tester och reportage av både atv/utv och vattenskotrar. Vi kommer att jobba ännu mer med film samtidigt som vi kompletterar med artiklar i textform. Allt kommer givetvis att vara gratis för er läsare precis som vår vinterupplaga med snöskotrar. Med nya segment av maskiner kommer även ett stort ansvar hos oss som kör dessa fordon.

Precis som med snöskotrar är både atv och vattenskotrar en het potatis som diskuteras flitigt i Sverige just nu. Bland annat införs nu en ny lag från och med den 1 juni 2019 där man skall vara minst 15 år gammal för att framföra en vattenskoter. Lagen i sig är kanske inte så oväntad om man bortser från att den endast gäller för vattenskotrar och inte fritidsbåtar, här gör Sverige en produktdiskriminering som är svår att förstå. Framför allt när man inom EU valt att likställa en vattenskoter med en fritidsbåt, vilket vi på Sledtrax tycker är helt rimligt.

Kan det kanske vara en ogenomtänkt lag som tillkommit? Allra helst när den idag är verkningslös i och med att en person under 15 år inte är straffmyndig i detta fall. Nu är vi inte emot lagar men när de är både diskriminerande och verkningslösa känns det som att det finns mer att jobba på inom dessa områden.

När det kommer till ATV och UTV får konsumenterna verkligen se på de olika registreringsalternativen för att sedan kunna se vilka lagar som gäller. Hjälmkravet gäller till exempel på samtliga fordon om de saknar karosseri. Numera kommer det nya modeller i rasande fart och det finns både ATV och UTV maskiner med och utan kaross.Det är kanske inte alltid det lättaste att veta vad som gäller i powersport-branschen där både fordon och lagar förändras väldigt snabbt. Det vi dock kan påverka är hur dessa fordon uppfattas hos gemene man, genom att uppträda på ett bra sätt där vi följer gällande lagar och att inte köra på ett störande sätt för omgivningarna.

Vi på Sledtrax brinner för dessa fordon oavsett vinter eller sommar och vi vill vara en del av en hållbar framtid. Nu kör vi igång vår första sommarupplaga och vi ser fram emot att leverera massvis av spännande läsning, tester och filmer med atv, utv och vattenskotrar.
Håll ögon och öron öppna för nu åker vi!

Läs mer om vattenskoter HÄR

Läs mer om ATV HÄR

Läs mer om terränglagen HÄR

Fortsätt läs

Mer i Nyheter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen