Kontakta oss

Produkter

LEDX LIGHTS – NÄR NATT BLIR DAG!

Det är ingen hemlighet att vi minst sagt har många mörka timmar denna del på året, det blir lätt en utmaning för oss skoterfantaster som gärna vill köra 24/7. LEDX är ett prisbelönt företag som har botemedlet till detta mörker. Vi på Sledtrax har valt att titta närmare på två av deras modeller, Mamba X-Pand G4 och Cobra X-Pand G4. Let´s bring some light to the internal darkness!

LEDX Lights

LEDX är ett svenskt bolag som jobbar hårt för att ha ledande produkter i toppklass. De fick nyligen ta emot pris på ISOP galan för bästa produkt i sin klass med deras Mamba X-pand G4, i nomineringen hyllade man bland annat ljusbild, vikt och drifttid. Vi på Sledtrax har hunnit testa både den och Cobra X-pand G4 under början av denna vinter och är mäkta imponerad, mörkret är inte längre ett problem för den som vill fortsätta köra efter dagens ljus har lagt sig. Dessutom är det ofta många dagar där de är grådassigt och man inte ser konturer i snön, det blir både “läskigare” att köra och större risker för att köra sönder, väljer man däremot att köra nattid så syns alltid alla konturer i snön och man får en bättre överblick vilket också är en anledning till att köra med hjälmlampa under vintern.

Kan det göra så stor skillnad?

För er som inte har testat köra med en bra hjälmlampa skulle jag verkligen vilja rekommendera det, det tar skoteråkningen till en helt annan nivå och man upplever naturen på ett annat sätt än under de ljusa timmarna. En av de saker vi har imponerats av på dessa lampor från LEDX är den fina ljusbilden de levererar, ljuset upplevs både brett och långt utan att ha tillstymmelse till punkter. Det är en jämn ljusbild med väldigt bra spridning vilket gör att man nästan får känslan av att vara omgiven av ljus. Anledningen till detta är att man använder sig av tre typer av lins som sprider ljuset olika, de egenutvecklade reflektorerna gör även att längden finns där. Vare sig du använder Mamba´n eller Cobra kan jag lova att du kommer få en “night to day experience”

Mamba X-pand

Mamban som just har fått motta pris från ISPO, är den smäckra modellen med fyra dioder som vi upplever ger en mycket bra ljusbild trots sin lätta vikt. Lampan har i sin standardinställning tre lägen varav den kraftigaste levererar 4500 lumen. I detta läge ska batteriet på 106 Wh klara drygt 2 timmar, lampan i sig väger endast 125 g vilket gör att du knappt känner att du har den på huvudet. Det finns även en boostfunktion som levererar 5000 lumen! Det gör att Mamban passar bra till många olika aktiviteter förutom just skoterkörning.Vi har använt den till både promenader och lättare löpning.

Cobra X-pand

Storebror Cobra har sex dioder som gör detta till en något större lampa, men mer dioder innebär också mer ljus. Den här kan i sitt boostläge leverera hela 7500 lumen med hjälp av CREE dioderna, detta till den lätta vikten på 160 gram vilket gör att även Cobran känns väldigt nätt på hjälmen. Vid användning av 7000 lumen lyser den 2 timmar med det stora batteriet på 141 Wh och ljuset ska ha en räckvidd på 400 m, om det lyser så långt kan vi inte garantera men vi kan lova att det lyser både långt och starkt. Ställer du lampan på 3500 lumen vilket fortfarande är mycket ljus så ska batteriet hålla i 5 timmar! En sak är säker, du behöver inte vara mörkrädd när du är utrustad med Cobran i mörkret.

Är de användarvänliga?

Från LEDX´s sida har man tänkt till för att dessa lampor ska passa till flera användningsområden och aktiviteter. Det finns flera olika fästen såsom hjälmfäste ,gopro fäste, fäste för styre,fäste till cykelhjälm mm. Vi har även hunnit testa deras egna kablar som kopplas direkt till skotern vilket gör att du inte behöver fundera på förbrukning om du ska vara ute på riktigt långa turer. En väl genomtänkt produktkatalog tycker vi på Sledtrax!

Slutligen!

Vi har bara kommit en bit in på vintern och kan meddela att vare sig du väljer LEDX Cobra X-Pand G4 eller Mamba X-Pand G4 kommer du bli nöjd. Det är båda riktiga premium lampor som är mycket välbyggda och gedigna. De har imponerat stort på oss både då det kommer till ljusbild och vikt. Sen ser vi även ett stort användningsområde för dessa under kommande sensommar och höst! Frågan är bara om du vill ha en mindre lampa som lyser grymt bra eller om du vill ha en lite större som är bland det värsta du kan ha på hjälmen? Valet är ditt!

Köp din COBRA X-PAND

Köp din MAMBA X-PAND

Läs mer om LEDX

Läs om fler PRODUKTER

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen