Kontakta oss

Produkter

KLÄDGUIDEN 509 – KLÄDER EFTER VÄDER

Att frysa eller bli blöt ligger inte i topp på någon skoterförares lista, så under denna vintersäsong kommer både kropp och knopp att kläs med färggranna kvalitetsprodukter ur 509s sortiment! Förhoppningarna på dessa är höga då vi sedan tidigare vet att 509 har grymma kläder och tillbehör, men för mig själv är det ett nytt märke att bekanta sig med denna vintersäsong.

STOKE JACKET + STOKE BIB

Eftersom det är lätt, snabbt att enkelt ta på eller av mellanlagret när man har jacka och byxa så föredrar jag det tvådelade stället framför monosuit. Vid aktiv åkning blir det väldigt varmt och blir man svettig är det lättare att sedan börja frysa när man är lite mindre aktiv, och det vill vi ju undvika! Därför är det klokt att klä sig lämpligt varmt, nästan så att man fryser för att sedan jobba sig till att bli varm under körningen. Den metoden brukar fungera fint för mig och som ett komplement kan man ta med mig en extra innerjacka, som man kan dra på sig under ledkörningen hem. Stoke kläderna är en skalmodell tillverkad med 509s 5TECH PRO tyg. Alla sömmar är tejpade för att tillsammans med 5TECH PRO leverera riktigt bra vattentäthet, kommer det räcka för att hålla oss torr under säsongens alla olika förhållanden? Det är även stretchigt tyg för att passa aktiva personer som uppskattar rörlighet kombinerat med smarta fickor och bra ventilation. Jackan känns mjuk och trevlig att ta på sig med en riktigt snygg passform.

Täckbyxorna är av skalmodell med smart design, till exempel så sitter det en dragkedja längs efter sidan av benen som underlättar när man tar på sig skydd eller vill ventilera ut värme snabbt. De har hög midja som minskar risken att snö kommer in under jackan när man är ute och busar i snön. En detalj jag gillar extra är snölåsen som finns på både jackan och täckbyxan. De tätar både mot snö och kall luft som annars kan dra in vid ärmar och midja. Nere vid foten finns även smarta spännen för att hålla nere snölåset mot skorna. Utan dessa är det väldigt lätt att de åker upp så snö kan komma ner i skorna.

RAID BOOT – DOUBLE

509 Raid Boot är en sko med dubbel boa snörning, detta ska göra så att skon sitter riktigt bra. De har en snygg färg och känns riktigt stabila och styva när vi klämmer och känner på dem. Allt detta utan att bli för stor eller kännas klumpig, vilket enligt mig är ett stort plus! Sulan känns mjuk och ska ge ett bra grepp på fotstegen, men det ska bli intressant att se hur de ser ut efter en säsong då fotstegen på nya skotrar har en tendens att käka sulor till frukost.

ALTITUDE 2.0 HJÄLM

På huvudet sitter en 509 Altitude 2.0 hjälm som har en unik och snygg design. Den sitter riktigt skönt och bra på huvudet och har till skillnad från andra märken lite mjukare botten på sidokuddarna. Vi hoppas att det ska göra att man lättare kan ta på sig hjälmen utan att kinderna fastnar eller “skrapas” upp. Ett stort plus är fidlock, magnetspännet som underlättar enormt när man ska fästa hakremmen med handskar på.

AVIATOR 2.0 SNOW GOGGLES

Till denna hjälm har vi ett par 509 Aviator 2.0 i färgen black ops. De kommer med en mörk lins som passar väldigt bra för ljusa dagar eller solsken, men blir det mörkt eller sämre sikt finns det flera olika alternativa linser att snabbt och enkelt byta till. De har ett stort synfält samt brett och mjukt foam som vi tror kommer att täta bra mot hjälmen.

BACKCOUNTRY GLOVES

Denna modell är en varm fingerhandske med hög mudd. Tack vare detta överlappar de en bit upp på jackärmen vilket gör att de skyddar ännu mer mot vind som annars kan dra kallt och kyla ned. Men med sina 141g thinsulate foder är dessa handskar perfekta nu i början av den kyliga försäsongen för att hålla fingrarna varma! Förhoppningsvis sitter de även som klistrade på handen när spännremmen vid handleden dras åt. Men kommer de att upplevas klumpiga eftersom de är en tjockare och varmare modell?

INGET MER ATT VÄNTA PÅ

Snön är här,skotern är redo,kläderna är på, nu är det bara att köra och göra denna säsong till en minnesvärd sådan! När snöns alla olika former sedan fått visa sig under säsongen och kläderna fått kriga sig genom skogar och fjäll, ja då ska vi se om de har pallat trycket och levt upp till förväntningarna!

Köp kläderna hos:

SLEDSTORE

509

SKOTERDELEN

Läs fler: Klädguider

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen