Kontakta oss

Sledtrax testar

LEJON, TIGER ELLER PUMA!? KÄR CAT HAR MÅNGA NAMN, ARCTIC CAT HARDCORE EVO GER STOR KÖRGLÄDJE FRÅN FÖRSTA KILOMETERN!

Just hemkommen från vinterparadiset vid andra sidan pölen sedan en vecka tillbaka. Tanken på skoter kanske inte är det första som slår en när man ser gröna gräsmattor, blommande växter och en temperatur som står alldeles för lång upp åt fel håll. Men så var det dags, skotern är hämtad, tankad och testad och detta är mina första intryck av min bästa vinterkompis till nästa säsong.

Det första jag lägger märke till är hur avsmalnad katten är, torrbryter maskinen i garaget första kvällen vilket går förvånansvärt lätt, maskinen känns ruskigt balanserad. Ställer in QS3 dämparna och passar även på att byta styre och styrhöjare till ett CFR som jag hämtat ända från Pemberton.

Första dagen till fjälls görs i trakterna kring Härjedalen. Snö är det ingen brist på då det forfarande håller sig nattkallt. Katten behandlas på likvärdigt sätt och med samma körstil som fungerat bra på min Axys jag kört under denna säsong och kan glatt meddela att katten lyder minsta vink och förflyttning. Morret från den nya 800 c-tec2 motorn lämnar inget att önska, botten vridet är enormt och törs man hålla hela vägen mot toppregistret så har inte ens värdens snabbaste katt Geoparden en chans.

Dämpningen från Fox är av den finaste set up marknaden har att erbjuda. Landningar från mindre drops känns knappt och att skråa längs en fjällsida är superenkelt då balansen mellan maskin och dämpning är i nästintill perfektion. Arctic Cat Hardcore Evo är ett maskin som mer eller mindre är färdig från fabrik. Nästa säsong kommer katten få vässa klorna ordentligt då jag ska ta med den på alla mina vinteräventyr så missa inte det i kommande reportage.

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen