Kontakta oss

Produkter

LUMONITE LEADER, FINSK HJÄLMLAMPA I TOPPKLASS!

Många av vinterhalvårets dagar spenderas i mörker eller skymning. Dagsljuset räcker oftast inte mer än 5-6 timmar och skoterdagarna får få kvalitativa timmar. Detta är något vi som bor på nordliga breddgrader får leva med. Snötäckta landskapet gör sin del till för att lysa upp dagsljusets snabba visit. Frågan vi på Sledtrax ställer oss, hur löser man detta mörker, och sätter lite ljus på tillvaron?

Ett sätt är att fly utomlands mot ljusare och sydligare breddgrader, ett annat är att ta fram en produkt som lyser upp vinterns dystra mörker. Finska sisu har inte legat på latsidan utan antog sig en rejäl utmaning. Att utveckla en pannlampa med en kravspecifikation på över 5000LM i ljusstyrka, en batteritid på minst 2 timmar och en vikt på under 160gram. Detta ansågs som en nästintill omöjlig uppgift, men efter drygt två år på ritbordet och efter en handfull prototyper är produkten äntligen här. LUMONITE LEADER är pannlampan som ändrar spelet. Sledtrax var såklart snabba på pucken om ett exemplar och såhär lyder domen.

Att köra med hjälmlampa är något som fullkomligt exploderat under de senaste åren. En stor anledning till detta är att många av dagarna som spenderas till fjälls har ett flatljus som gör att man inte ser konturer i snön, i folkmun kallat ”snömörkt”. Att köra skoter under dessa förhållanden är inte optimalt, risken för att skada sig till följd av en olycka är stor.

Detta har lett till att många, speciellt inom friåkning kör under skymning och kvällar och då i sällskap med en hjälmlampa. En hjälmlampa med en bred ljusbild och bra batteritid är vad vi skoteråkare velat se i årtal och med Lumonite leader är lösningen här.

Hur lyser den då?

Lampan har fyra olika lägen från 250lm på batterisparnivå till ofattbara 5581lm på högsta nivån. Ljusbilden är bred och ger ett jämt ljus. Vad som är riktigt imponerade är hur långt räckvidd ljuset når, upp till 370 meter enligt tillverkaren. Detta är dock inget man kan testa i skogen då träden oftast blockerar ljuset på 50-60 meter. Vid skogsteknisk körning ger lampans sken tydliga detaljer och konturer i snön.

Färgtempraturen om 5500K skvallrar om ett naturligt skönt ljus för ögat. När undertecknad testat lampan under stort snöfall i Härjedalens fjällvärd var läge 3 det ultimata. I vräkande snöfall och med högsta läget ställt blir man nästintill bländad av det fallande guldet. Lampan är även utrustad med nödljus vilket ger en timmes extra ljus på lägsta nivåan när batteriet börjar sina. En riktigt bra funktion för oss skoteråkare.

Kvalitén då?

Lampan är utvecklad hos våra finska grannar. Enligt tillverkaren är Lumonite leader den ända pannlampan i världen som har en sådan maximerad specifikation vad gäller ljusbild, batteritid och vikt/storlek. Lamphuvudet är robust byggd i aluminum och har ett omslutande gummiskal som skydd.

Batteriet är ett Lumonite Slimcore 100, li-ion och ligger i ett skyddande fodral som påminner om samma neoprenliknande material som våtdräkter är tillverkade av. Även kablar och kontakterna för lampan känns rejält gjorda, vilket bådar gott för hård användning av oss skoterentusiaster.

Tillbehör för oss skoteråkare.

Lampan levereras i en snyggt gummivadderad väska innehållande, lampa, batteri, laddare, förlängningssladd, monteringsöglor samt manual. Som tillbehör finns flertalet lampfästen både för panna och bröstkorg. De produkter vi skoteråkare behöver för montering på hjälm (Gopro-fäste för lampan) finns även i denna lista.

Lumonite leader levereras med hela 5 års garanti vilket tydligt talar för en riktigt kvalitetsprodukt. Priset som startar på 5999:- gör inte Lumonite leader till den billigaste pannlampan på marknaden, det är en riktig premiumprodukt. Vi på Sledtrax kan efter första dagarna på testet säga att Lumonite leader är en riktig kvalitetslampa, robust byggd med ett grymt bra ljus. Perfekt för oss skoteråkare.

Mer information om Lumonite Leader

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen