Kontakta oss

Sledtrax testar

LYNX BOONDOCKER RE 3900 – HÄMTAD OCH REDO INFÖR VINTERN

Fjolårets saga är ihopvikt, bokslutet är avhandlat. Det innebär att ett nytt år och ny maskin väntar. Men vädret ute är inte alls det man kunnat hoppats på. Knappt någon snö på backen vilket har gjort att man känner sig lite lätt deprimerad, man vill inget annat än att testa sitt nyförvärv. Men hoppet om vitt guld är det sista som överger en. Tids nog sitter man bakom styret och leendet skiner ikapp med solen. En rolig grej i denna tid av snöbrist är i alla fall att undertecknad har hämta hem årets långtestare, Lynx Boondocker RE 3900.

Klockan hade passerat fyratiden en dag i slutet av oktober. Mitt i ett blöjbyte med en extremt motvillig dotter, som vägrar att ligga still ringer telefonen. Ett okänt nummer, vem kan det vara?. På andra sidan är det Ulf Sandberg – din skoter har dykt upp!!

Jag ber om att få ringa upp, för brottningsmatchen med  blöjbytet gör det omöjligt att höra något mer än att maskinen har landat. Nu går däremot bytet riktigt fort, på med en ny blöja för att snabbt ringa upp Ulf. Efter lite surrande bestäms en tid för leveransen.

Ulf Sandberg driver företaget Ulf S Bilar i Arvidsjaur, han har sålt bilar i snart ett decennium.  Men inför hösten är han rykande färsk återförsäljare för Brp. Hans entre som skoter försäljare invigdes på skoterns dag vilket var helgen innan maskinen hämtades. Dagarna innan premiären hände det grejer. Skyltfönsteret hos Ulf ligger precis vid storgatan som undertecknad passerar flera gånger dagligen. Ena dagen ekade butiken tom på prylar för att nästa vara fylld med utrustning, kläder och skotrar.

I butiken finns nu det mesta i klädväg och tillbehör, med mer på ingång. Servicen kommer dock inte Ulf S bilar att handahålla. Utan här blir det samarbetspartnern Lelu AB, som håller till i samma lokal som kommer att utföra service, reparationer samt tillhandahållandet av reservdelar. 

Efter att Ulf visat mig runt och vi gått igenom serviceintervaller och annat bra att veta är det dax att göra klart affären. En överföring och ett handslag senare är maskinen i mina ägor.

Härifrån fortsätter den långa väntan på snö. Nu är varje dag utan snö ännu jobbigare att handskas med. Men i väntan på puder kommer det hinnas med massa “mil” av torrbrytandet, klämma och känna inne i garaget.
En och annan förändring kommer också att ske, se till att hålla utkik efter nästa uppdatering! 

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen