Kontakta oss

Sledtrax testar

YAMAHA SIDEWINDER M-TX HÄMTAS!

Då var äntligen dagen med D här, likt ett barn inför julafton har undertecknad haft svårt att sova sedan samtalet kom… ”Hej, det är Fredrik från Yamahacenter Luleå. Det finns en färdig Yamaha Sidewinder 153” MTX LE som väntar på att bli hämtad”. Det är väl här det sjunker in, ”It´s a lifestyle”, hade det bara varit ett intresse och inte en passion vore förmodligen inte känslan och ivern så stor.


Släpet kopplas bakom bilen och siktet är inställt mot Luleå och den lokala Yamaha återförsäljaren, väl på plats i butiken finns samtliga modeller och utföranden att syna och klämma på. Vi hinner gå ett varv för att se på deras välfyllda utbud av FXR kläder innan det blir vår tur. 


Efter en stund kommer Fredrik och möter upp oss, ”följ med här så ska ni få se skotern säger han.” Vid en första anblick ser maskinen riktigt bra ut och jag kommer på mig själv med att dra på smilbanden, jag ställer mig på min nya bästa kompis och kramar om styret. Tankarna går direkt till brant skogskörning med massor av snö där granarna sträcker sig likt snöstrutar. Det är där jag hoppas tillbringa timtal bakom styret och vänja mig med min nya partner.

Under vårt samtal med Fredrik får vi reda på att första servicen är vid 80mil och att isrivarna är riktigt effektiva så länge som man inte backar med dom nere, då går det visst inte bra. Vi får instruktioner på hur Fox QS3 stötdämparna funkar och vart vi hittar den medföljande pumpen om man skulle vilja ändra på grundinställningen som kommer från fabrik.
Samtalet fortsätter om Sidewindern och alla tillbehör och eftermarknadsprodukter som finns att tillgå, vi kommer att montera på lite produkter på årets upplaga av MTX`n men det blir längre fram.

Efter en genomgång av skotern passerar vi kassan och tömmer kontot. Vi lastar Sidewindern på släpet och tackar Yamahacenter för den här gången. Nu återstår det bara att se var den första körningen blir och hur årets MTX står sig mot den stenhårda konkurrensen av tvåtakts maskiner.

När nu Kung Bore börjar göra sitt jobb ska maskinen synas i sömmarna, till dess får vi alla göra snödansen och hoppas på en lika magisk vinter som den vi avverkade i fjol. Vi syns där ute! 

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen