Kontakta oss

Sledtrax testar

LYNX COMMANDER – TESTAS FÖR ARBETE!

Så har vi kommit en bra bit in i skotervintern och en hel del mil har det blivit bakom styret på vår långtestmaskin Lynx Commander 900 ACE Turbo. Vi har tidigare konstaterat att det är en riktig allroundmaskin med fantastiskt fina egenskaper när det gäller friåkning och ledkörning, kvar att testa är dess funktioner som arbetsmaskin – vilket är ämnet för detta reportage.

Vi börjar vårt arbetstest med att ge oss i kast med veden som ska värma hus och stuga nästa år. Efter svettiga timmar med motorsågen i hand är det till slut dags att börja med det roliga, att dra fram stockarna till gården. Vi konstaterar att det är en fröjd att arbeta med maskinen, den har kraft i överflöd och de tunga vedlassen på timmerdoningen är lätta att ta hem. Skidorna håller sig på marken och styrförmågan finns kvar hela vägen genom kurvorna, fjädringen gör att maskinen är behaglig att åka på och sammantaget ger det en känsla av stabilitet och trygghet trots rejäl påfrestning av lasset bakom.

Med veden på plats där hemma ger vi oss i väg på nya äventyr och åker till fjälls. Planen är att komma ut på fisketurer men även passa på att sladda lite led. Det senare visar sig fungera precis lika bra som veddragningen, sladden är stundvis tung då den samlar stora mängder snö framför sig men det är inget problem för vår Lynx Commander 900 Ace Turbo.

Styrningen är perfekt då skidorna även här håller sig på marken. Tack vare lågväxeln och den starka motorn känner man inga begränsningar och kylningen fungerar bra vilket är skönt, det är aldrig roligt att ständigt behöva ha ett öga på tempmätaren. Önskvärt hade varit att fisket fungerat lika bra, men det är en annan historia och inte maskinens fel..

Efter en helg uppe i fjällvärlden har vi nu hunnit avverka en del mil och vi trivs mer och mer med denna skotermodell. Inte minst den dragstarka och kraftfulla 3-cylindriga fyrtaktsmotorn som man verkligen kan förälska sig i. Den går tyst och med håller låga varv när man ligger och tourar, när man sedan kör i sportläge är det lätt att glömma att det är en bredbandare man faktiskt kör och det är i vårt tycke ett riktigt kraftpaket som dessutom är busigare än vad man kan tro. När man kommer ut på en sjö och släpper lös alla 150 hästar, då är det som att maskinen byter skepnad.

Allt eftersom vi nu provat Commandern, i olika fören och olika terränger, så växer den i vårt tycke. En riktig allroundmaskin som går att använda till det mesta. Nu ska vi njuta av det före som vintern har kvar att bjuda på så att vi kan återkomma i slutet av säsongen med en slutsummering med för- och nackdelar. Ha det bra i naturen så länge!

//CHRISTER

Försäkra din snöskoter via SVEDEA

Läs fler SLEDTRAX TESTAR

Kontakta din lokala LYNX handlare:

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

LINDROTHS MOTORCENTER

E-SON MASKIN

SN MOTORSERVICE

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen