Kontakta oss

Produkter

LYNX RANGER 49 PRO – FRÅN SPORTIG ENMANSSKOTER TILL FAMILJEMASKIN

Efter en längre tids extrem skoterlängtan hämtades vår Lynx Ranger 49 PRO ut i expressfart, så pass snabbt att montering av extra tillbehör fick stryka på foten och istället bli till ett kvällsskift i garaget. Tidigare år har vi hunnit få beställda extratillbehör monterade vid leverans, därför saknar vi mer eller mindre erfarenhet av denna typ av skruvande i skotrar och var lite fundersamma – hur skulle det här gå? Efter granskning av monteringsmanualerna var det bara att göra slag i saken, så vad var det då vi tyckte oss behöva komplettera maskinen med? Häng med på vårt reportage från garagekvällen så rätar vi ut alla frågetecken!

Bekväm färd för två

Lynx Ranger 49 PRO levereras med enkeldyna som standard, men då vi kommer att använda den som familjemaskin innebär det att vi behöver en dubbeldyna för att extra passagerare ska kunna åka med på turerna. Det finns olika alternativ att välja mellan, LinQ passagerarsäte sport samt  BRP Lynx LinQ 1+1 med ryggstöd, och vi valde det senare alternativet. Vi började med att montera fast de båda LinQ-fästena, ett på vardera sidan av tunneln, inte utan viss vånda då det kändes riktigt jobbigt att börja borra hål i en alldeles ny maskin. Som tur var fanns det markeringar var hålen skulle borras och det gjorde saken betydligt enklare. Med fästena på plats är det väldigt enkelt att skifta mellan dubbeldyna och enkeldyna.

Ett kylande val

Nästa tillbehör var isrivarna, vilka var väldigt enkla att montera, då det finns förborrade hål var det bara att skruva dit dem. Vid körning på hårda och isiga leder vill man ju försöka rädda slidesen på sin skoter och man kanske kan tycka att isrivare borde sitta som standard. Vi är glada över att den typen av isrivare som passar på Lynx Ranger 49 PRO är av typen som även går att backa med utan att de går sönder.

Viktigt att skydda

Med dubbeldyna och isrivare på plats var det dags att ge oss i kast med broms-och kedjehusskydden och efter två lätta monteringar blev det nu lite besvärligare. Här var vi tvungna att borra genom befintliga nitar och sådana har en förmåga att vara betydligt hårdare att borra i. När väl hålen var gjorda satte vi skydden på plats och konstaterade att det var mycket god passform på dessa, vi vill tro att de ger bra skydd för både bromsskiva och kedjehus.

Det som göms i snö…

Härnäst tog vi tag i monteringen av bukskyddet och även här fanns det markeringar för var man skulle borra. Bukskydd som jag monterat ”way back”, fick man bryta och bända en hel del för att få någorlunda passform, men så var inte fallet här. Skyddet passade perfekt, hög kvalitet och finish! Vi tänker att detta skydd är nog det som vi kommer att ha mest nytta av, det är ju tyvärr enkelt att köra på en dold stubbe eller sten – nu kan vi förhoppningsvis bara glida över sådana hinder utan att få stopp och större skador.

Sista detaljen i omvandlingen

Sist men inte minst viktig var LinQ-packlådan på hela 62 liter, enklast att montera också, bara att klicka fast på de förmonterade LinQ-fästen som är standard på Lynx Ranger 49 PRO. Som alltid slås vi av hur genomtänkt detta system är, en mycket bra uppfinning!

Summering

Nu är vår Lynx Ranger 49 PRO fullt utrustad för våra behov i skoterskogen, det var inte några större problem med monteringen. Man får räkna med att det tar en del tid, en hel kväll i vårt fall, för det är många hål att borra och viss tid gick åt till funderingar. Instruktionerna laddades ner från BRP:s hemsida, ett tips kan vara att skriva ut dessa så slipper man fipplande med mobiltelefon eller dator under arbetet. Det är nog en fördel om man är van att skruva och fixa med skotrar för att kunna förstå hur allt ska sitta, då instruktionerna inte var helt glasklara. Om man saknar den vanan kan det vara bättre att låta handlaren montera tillbehören. Med allt på plats längtar vi nu efter långa dagar fyllda av fantastisk körning i såväl skog som fjällterräng! Väl mött i skoterskogen!

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Läs några Sledtrax Testar

Kontakta din lokala LYNX handlare:

LINDROTHS MOTORCENTER

MJM POWERSPORTS

TRAKTOR & HUSVAGNSSERVICE

CROSSFIX

KALIX MASKINER

LJUNGBERGS MOTOR

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

E-SON MASKIN

SN MOTORSERVICE

Läs mer om Lynx Ranger 49

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen