Kontakta oss

Sledtrax testar

LYNX SHREDDER RE 3900 – RAPPORT

Vintern håller på att fadea ut, de varma dagarna och kalla nätterna håller på att ta ut sin rätt. Som tur är så finns det fortfarande massor med körning kvar uppe i fjällvärlden. Shreddern har under påsken passerat hundra mil. Denna gången har vi i princip bara hårdtestat maskinen som familjeskoter, blandat med enstaka bus. Häng med!

Milvis med skare 

Det varma dagarna och kalla nätterna bildar en betongskorpa som kan bära den tyngsta av alla elefanter. Men som tur är har solen verkligen visat sig från sin bästa sida. Och en bit in på morgonen så löses det värsta av skaren upp för att kunna ge kylning åt maskinen, men tidiga mornar är i det närmaste bara att glömma skoterkörning. Ändå har Shreddern en relativt stor kylkapacitet. Här är det fläktkylt som gäller om man vill slippa pip från motorlampan.

Pulkan påkopplad!

Stänkskyddet som vi valt att montera som extrautrustning gör en gigantisk skillnad när maskinen skall agera pulkdragare. Den korta originalstänkan är i det närmaste bara en del av designen. När man monterat på förlängningen kastar stor del av snön tillbaka i  mattan och letar sig upp till kylaren för att hålla motortempen på lagom nivå. Nu går det helt plötsligt riktigt bra att koppla på NTS-pulkan bakom skotern. Lynx Shredder Re 850 e-tec Turbo gör sig riktigt bra som dragare.

Mot pimpeltävlingen

Långfredagen lastas hela familjen i pulkan och färden bär av mot en pimpeltävling cirka två mil bort. Föret är löst tack vare värmen på närmare fem plusgrader. Vi viker ut på sjön och genomslag och ”åvanavatten” är det vi möts av. Med fullastad pulka brukar motorn få jobba duktigt trots de 850cc motorn levererar, men med stressfläkt som sitter standard på denna best är det rent ut sagt kul att vika ner i det blå. Utan att hosta det minsta skjuter det på riktigt ordentligt. Men här räcker dock inte riktigt extrastänkan till för att hålla pulkans ruta slushfri. Vi får ta ett snabbt stopp och rengöra den när sjön är avklarad.

Bra fjädring

Lynx  Shredder Re 3900 850 turbo har en otrolig fjädring och det hjälper inte bara skotern. Det gör även sitt för de som åker pulka bakom. Eftersom pps-boggien formligen äter guppen är det inga tråkigheter som fortplantar sig bak till pulkan. Färden blir en fröjd, det säger i alla fall min fru. Och det går att ligga på ganska bra även då leden inte är allt för bra. Mycket har vi givetvis att tacka NTS fina underdel på pulkan. För att göra en lång historia kort, pirken doppas knappt på tävlingen, utan det blir munnar att mätta på fire boxen. När man har en trio av fågelungar så blev det aldrig tal om annat.

Dansmaskin

Föret som är nu är raka motsatsen till puder. Halvhårt och lite lurigt när skaren väl inte bär. Men ack så kul man kan ha ändå. Nu går det helt plötsligt att balansera på vändhjulen och vinka med skidorna hur mycket man vill. Okej, hur långt man vill är kanske att ta i, men så långt man törs är ingen överdrift. En liten nackdel som jag märkt av i vissa lägen är då det går för lätt för maskinen. Då vill den till att övervarva, och när den gör det så klipper motorn. Lite mer vikt på variatorn hade nog inte suttit helt fel. För monstret levererar trots allt 180 hästar plus och det märks minsann.

Summering 

I nästa rapportering kommer vi att sammanfatta den gångna säsongen och hur det har fungerat att köra Lynx Shredder Re 850 turbo. Med klockan norr om hundra mil har vi ändå fått en uppfattning trots att vinter varit långt väldigt medioker i de djupa skogarna runt Arvidsjaur.

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad.

Läs fler Sledtrax Testar

Gillar du kläderna? Titta in KLIM

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Kontakta din lokala LYNX handlare:

MJM POWERSPORTS

LINDROTHS MOTORCENTER

KALIX MASKINER

LJUNGBERGS MOTOR

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

E-SON MASKIN

SN MOTORSERVICE

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen