Lynx är märket med maskiner som passar alla, du kan välja mellan lång, kort, bred eller smal. Modellprogrammet är så pass stort att det även kombinerar flertalet av nämnda valmöjligheter och Lynx Xterrain 600R Pro 3900 är inget undantag. Häng med när vi ska kika lite närmare på denna intressanta modell.
På Lynx Xterrain 600R Pro 3900 hittar man direkt hem. En stor och tydlig display på hela 7,2” lyser upp hastighet och varvtal. På dynan sitter man bekvämt och alla reglage för handtagsvärme och information på klustret är lättåtkomligt. En annan trevlig detalj är den lämpligt höga rutan att krypa ner bakom ifall det skulle börja toksnöa, eller när minusgraderna kryper ner mot orimliga nivåer. Går vi varvet vidare hittar vi samma boggie i denna som på de tidigare boondocker-maskinerna, nämligen pps2 DS + 3900. Det skvallrar om minst sagt trevliga lössnöegenskaper. Drivbandet är inget mindre än den numera välkända powdermax-mattan med en kamhöjd på 64 mm samt en mattlängd på 3900 mm, som namnet antyder.
Hur känns den att köra?
Motorns karaktär är det inget fel på. Den är ettrig och har ett sagolikt bra gassvar. Det första metrarna kan man nästan tro att det är storebror 850 E-tec som hittat ner under kåporna. Den har ett bra flyt, kommer lätt upp ur snön, och när bäckar eller mindre håligheter skall passeras är det lätt att lyfta skidorna med hjälp av högertummen. Fjädringen är från HPG och tillsammans med pps-boggien så kan man ligga på hårt efter led utan att det blir problem för maskinen att svälja hinder. Den här skotern är ännu en mångsysslare från Lynx-fabriken uppe i Rovaniemi.
Lynx Xterrain 600R Pro 3900, en maskin med många egenskaper
Denna maskin har ett stort “arbetsområde”, kanske inte är bäst på något men väldigt bra på en massa saker. En bidragande faktor till det är fläktkylningen som sitter monterad utöver vätskekylningen. Den går aldrig varm. Är långa utflykter med familjen släpandes på pulka en favorit, så slipper man med en Lynx Xterrain 600R Pro 3900 oroa sig för att motorn skall gå varm, trots att man kör fram i krypfart. Det enda man måste kolla noga är så att man inte bränner slidsen. Även mindre lass med ved på en timmerdoning går fint att dra om man inte lastar allt för tungt.
Sammanfattningsvis
Är man ute efter en ny skoter men har svårt att välja något specifikt så är det här ett riktigt vettigt alternativ. Den tar sig fram bra i lössnö och den gör heller inte bort sig på leden. Är det inte bara lek man tänkt använda skotern till så fungerar den även utmärkt att göra mindre arbetssysslor med.
Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad