Kontakta oss

Sledtrax testar

MOONBIKES- EN VINTER AVKLARAD PÅ ELEKTRISK SNOWBIKE!

Vi har mötts av många höjda ögonbryn under den gångna vintern då vi ljudlöst svävat fram med industrins första elektriska snowbike efter leder och sjöar. Vi har fått svara på nyfikna frågor av dem vi har stött på, hur är den att köra? Hur tar den sig i snö? Går den fort? Frågorna har varit många och intresset har varit stort, det har nu blivit dags att räta ut en del av dessa frågor i en sammanfattning om vintern med Moonbikes.

Det var med stor nyfikenhet vi fick en genomgång av cykeln med Moonbikes representant Mattias i början av december. Efter genomgång konstaterade vi att den moderna Moonbiken inte är så komplicerad för dig som användare. Som med alla maskiner behöver du som förare titta över maskinen visuellt inför körning så allt ser bra ut. Lämna inte batteriet ute i sträng kyla och om du mot förmodan kör batteriet tomt se till att ladda det, lämna det inte tomt. Med andra ord samma förutsättningar som alla produkter med litium jon batterier och enkel för dig som ägare att hålla igång.

Hur är den att köra?

Moonbikes är en smäcker och lätt pjäs vilket inte bara underlättar de gånger du ska lasta cykeln utan även vid körning. Trots att undertecknad inte är någon rutinerad crossåkare kom jag fort överens med snowbiken, styret används inte speciellt mycket när du svänger utan det gör man med hjälp av att luta kroppen. Med några centimeter nysnö åker du lätt och “surfar” dig fram, ligger det mellan 15-20 centimeter löst på toppen håller den fortfarande bra fart och nöjesfaktorn är riktigt hög. Det är lätt hänt att man stannar på en sjö och sicksackandes leker i snön, det är roligt och ger en stor frihetskänsla. I normala snöförhållanden är ledkörning med Moonbikes roligt och de 42 km/h som maskinen gör räcker gott och väl till då lederna är lite kurvigare.

Busfaktor

Vi ska ärligt säga att vi var något fundersam till hur rolig cykeln skulle vara, användningsområdet var dock lättare att förstå och se meningen med. Det vi har fått lära oss så här långt under vintern är att det krävs inte lika mycket för att du ska ha jäkligt roligt på en moonbike, det krävs inte alls samma snödjup och terrängen behöver inte vara lika utmanande. Slänter och små kullar är blir körning då man lätt kan göra mindre pillowpops och res, skråkörning är roligt och kan göras ganska brant om inte snön blir för djup. Att du dessutom gör detta nästan helt ljudlöst är en ganska cool känsla.

Vad passar den till?

Vi har sagt det tidigare och vill säga det igen, detta är ingen snöskoter bara för att den är registrerad som en. Under vinter har vi på Sledtrax använt den dels för bus men också för att transportera sig från punkt A till B på ett tyst och luktfritt sätt. Moonbikes passar förutom just nöjen till bland annat stugägaren eller isfiskaren, har du en större gård är detta ett bra och enkelt färdmedel som är billig och enkel att hålla igång. Performance batteriet som är på snövesslan undertecknad har haft ska räcka i 2,5 tim, kör du efter led och transporterar dig märker man att batteriet räcker länge, vi ska dock erkänna att vi inte bara kört led ett helt batteri.

När du provocerar cykeln i ospårad terräng och det går tungt drar givetvis elmotorn mer från batteriet, detta på samma sätt som en förbränningsmotor gör. Vi är övertygad om att Moonbikes kommer synas på flertalet fjällanläggningar, det finns redan uthyrare och företag som kör guidade turer med just Moonbikes. Med tanke på att det ligger stort fokus i världen på att använda mer fossilfria fordon är grundarna till företaget helt rätt i tiden.

Sammanfattningsvis

Moonbikes är ett roligt och underhållande färdmedel som gör att du kan färdas fram i naturen näst intill  ljudlöst, att du lämnar minimalt med klimatavtryck samtidigt gör inte saken sämre. Med en prislapp som passerar 120 tusen förväntar man sig bra byggkvalitet vilket man också får, den byggs ihop på Bosch fabrik och har enligt oss dessutom ett coolt utseende. Inköpspriset är kanske inte det lägsta men att ladda full tank kostar inte många kronor, vi vet att Dina försäkringar har en förmånlig premie med ett pris som vi skoterägare bara kan drömma om. Får ni möjligheten att testa en Moonbike tycker vi absolut att ni ska göra det, känslan av att sväva fram bör helst upplevas och inte beskrivas!

Hyr en MoonBike

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad.

Se Sledtrax filmatiserade test av MoonBikes

Gillar du kläderna kika in FXR

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen