Kontakta oss

Nyheter

POLARIS 2020 OFFROAD

Polaris har precis lanserat sitt kommande modellprogram inför 2020 och förutom uppdateringar presenterar man tre helt nya modeller. Den största nyheten är utan tvekan en helt ny RZR PRO XP som är flaggskeppet från Polaris när det kommer till snabba offroad fordon. Vi får även se en hel del nytt på ATV sidan nu när vi kikar in på de största nyheterna från Polaris 2020 offroad.

POLARIS RZR

Redan 2007 lättade Polaris på skynket när de släppte deras första RZR på marknaden. Modellen var helt unik på marknaden med ett sportigt attribut där den var utvecklad för aktiv och hård körning. Den slog igenom ordentligt på offroad-marknaden och idag finns det en uppsjö av konkurrenter som hakat på med att tillverka sportiga side by side fordon. RZR modellerna har sedan dess utvecklats i raketfart och nu 12 år senare är det återigen dags för en helt ny RZR modell.

RZR PRO XP är rykande färsk från Polarisfabriken och är en helt nyutvecklad maskin. Den har en helsvetsad ramkonstruktion för att tåla större påfrestningar än tidigare. Förutom en ny design har förarplatsen fått mer utrymme samtidigt som man sitter lägre och man har gjort större justeringsmöjligheter på ratten. Motorpaketet har vässats ytterligare och har nu hela 181 turboladdade hästkrafter som ser till att maskinen rör på sig ordentligt.

Det som kanske är största nyheten är väghållningen samt fjädringsegenskaperna som är helt omgjorda, och värsta stötdämparpaketet heter Dynamix 2,0. Det är elektroniskt styrda stötdämpare från FOX som anpassar inställningarna efter underlaget, sen finns det även en ”panik” knapp på ratten som är märkt med ett X. Kommer man i full fart och plötsligt dyker det upp ett oväntat hopp eller grop trycker man in denna knapp, blixtsnabbt justeras alla stötdämpare till det hårdaste läget och man ska kunna klara hindret i höga hastigheter.

POLARIS SPORTSMAN XP 1000 & SCRAMBLEM XP 1000 S

På ATV sidan kommer man också med stora nyheter med två nya modeller, Sportsman XP 1000 S och Scrambler XP 1000 S. Här ser vi ett helt nytt chassi som är 30% starkare än tidigare och en spårvidd som är nästan 140 cm vilket är betydligt bredare än det vi är vana vid på en ATV. 
Med det bredare chassit har man sett till att ge maskinerna ordentliga fjädringsegenskaper med riktigt hög markfrigång. Stötdämparna är Walker Evans 2.0 med klick vred för kompressionsinställningarna vilket borgar för att fjädringsegenskaperna kommer att vara rejält tilltagna. Båda maskinerna kommer med Polaris Prostar 1000 kubiks motorer på 89 hästkrafter som garanterat kommer att sätta fart på dessa ATV monster. Mycket effekt vill dock ha bra grepp i däcken, här hittar vi 27 tum stora Duro Powergrip 2 sulor som borgar för bra fäste.

I skrivande stund vet vi ej vilka modeller som kommer till Sverige men det blir helt klart ett spännande år 2020 från Polaris offroad-avdelning!

Lär mer om POLARIS2020

Läs fler NYHETER

Fortsätt läs

Mer i Nyheter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen