Kontakta oss

Nyheter

POLARIS ORV 2021 – NYA HETA MASKINER

Polaris har precis rivit av skynket på nästa års ORV modeller och största nyheten är utan tvekan en helt ny Sportsman 570 som varit storsäljaren genom åren. Men man har även gjort en rejälare uppdatering av Ranger XP 1000 tillsammans med en rad nyheter bland övriga modeller. Här kommer en liten inblick i några av de största nyheterna.

570 Hunter

Den nya Polaris Sportsman 570 har helt och hållet uppdaterats med en rad förbättringar som både ska göra maskinen bättre men även mer prisvärd då många premiumfunktioner finns med.
Det första som slår en är en ny design som liknar storebror i XP chassit, samt att det nu sitter LED lysen både i fronten och vid styret.
Planerad leveransstart sker redan under hösten.

Nya Sportsman 570 har ett större och kraftigare 18AH batteri som levererar 78% mer ström vid kalla temperaturer än tidigare modell, för en säker och smidig start av motorn. Batteriet har fått en ny placering under frontracket för enkel åtkomst och underhåll och det sitter ett kontaktstycke i anslutning till lykthuset på styret för att enkelt kunna ladda batteriet.

Polaris 570 Öhlins edition

Modeller med EBS har också fått en ny variator för mjukare inkoppling i låga hastigheter – speciellt användbart när det krävs stor precision, som exempelvis vid körning i trånga utrymmen och vid backning för tillkoppling av släpkärra. Nya tätade bussningar i hjulupphängningar, nya förbättrade bromsledningar och A-armar och även ett nytt tätat tändningslås är några av de uppgraderingar som gjorts. Alla Nya 570 modeller har lastracksförhöjningar i metall.

Nya Sportsman 570 finns tillgänglig både med och utan elektronisk servostyrning (EPS) och erbjuds också i en premium SP variant med uppgraderade 14 tums fälgar, lackad plast och en framvagn med dubbla a-armar.
Polaris presenterar i tillägg fyra olika ”special editions”, anpassade för kunders olika behov för antingen nytta eller nöje. Förare som önskar lite mer av sin ATV kan välja mellan Nya Sportsman 570 Hunter Edition, Black Edition, Agri Pro Edition eller Öhlins Edition, alla med unika egenskaper för att fylla kundernas tänkbara behov.

Tillbehörssortimentet utökas för 2021 och innefattar bl.a. ett Rockford Fosgate audio box add-on kit med 6-tums högtalare och Bluetooth-anslutning som monteras på det bakre lastracket med Lock & Ride-teknik. El är fördragen för enkel installation av vinsch, plog samt hand- och tumvärme.

Polaris Ranger XP 1000

På UTV sidan ser vi rejält uppdaterade Ranger XP 1000 modeller där tillägget Northstar Edition Trail Boss är den som fått extra allt. Vi vet i dagsläget inte vilka modeller som kommer till Skandinavien men denna hade passat bra i vårt vinterklimat.

Det som är den tydligaste nyheten är LED lyset som inte bara ger maskinen ett modernare utseende utan också betydligt bättre lyse.
Även chassiet har man gjort förändringar på denna version med själv nivellerande stötdämpare för att bibehålla markfrigången vid last samtidigt som den bibehåller en mjuk gång.

För att ytterligare öka markfrigången till hela 35 cm har man monterat böjda A-armar och även större 29 tums däck på 14 tums fälgar.
Denna Northstar Edition har även hyttpaket med Air-condition för både värme och kyla tillsammans med Polaris avancerade Ride Command display på 7” som innehåller både GPS, Stereo och en mängd smarta funktioner.
Variatorerna har fått sig en översyn och har nya komponenter med längre hållbarhet och längre mellan serviceintervallerna.

Polaris har ökat den främre differentialens styrka med 30 procent på alla 2021 RANGER 1000- och XP 1000-modeller för förbättrad hållbarhet.
Själva chassit har också omarbetats kring det nya isolerade diffhuset, vilket gör det 15 procent starkare, och fjädringens hållbarhet har ökats med 50 procent så att förarna kan utsätta Rangern för tuffare arbete och hårdare körning.
Vi får återkomma längre fram när vi vet mer om vilka modeller vi får se här i Sverige men det ser minst sagt lovande ut.

RZR
RZR PRO XP

Övriga modeller från Polaris kommer med lite mindre nyheter då både Scrambler/ Sportsman 1000 S och RZR PRO XP nyligen blev släppta. Det kommer en mängd nya färgalternativ samt en hel del nya tillbehör att se fram emot.

Läs mer hos POLARIS

Kontakta din lokala Polarishandlare:

CAMP GAUTO

SN MOTORSERVICE

PROENGINE

MOTORHUSET

TIDY POWERSPORTS

LINGVALLS MOTOR

Fortsätt läs

Mer i Nyheter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen