Kontakta oss

Sledtrax testar

POLARIS RZR PRO XP1000 – SLUTRAPPORT

Sommaren och barmarkssäsongen börjar äntligen lida mot sitt slut, därav Sledtrax tester av flertalet sommarprodukter. Runt hörnet väntar snötäckta landskap och mängder av Sledtrax vintertester från de ledande tillverkarna av snöskotrar. Dessutom med en uppdaterad Svensk plattform och en lansering i Norge. Alltså mycket att se fram emot. Men ni får hålla ut någon vecka till för först ska vi sammanfatta vår sommar med en av de busigaste sidebyside´s vi haft i Sledtrax sommarflotta nämligen Polaris RZR Pro XP1000.

Leverans av Polaris RZR Pro XP1000 skedde redan i vintras under vårt event Sledtrax Photoshoot och dem första turerna fick vi och våra gäster köra med dubbdäck och på is som underlag något som är fruktansvärt kul. Ska man ha en Sidebyside oavsett märke så är vinterdäck med skruvdubb och körning på isbana något som måste testas. Att varv efter varv ligga på sladd och känna sig som en racing chaufför är barnsligt kul, något som tilltalar alla som älskar adrenalinkickar. Dessutom då vår maskin utrustats med hytt och värmepaket som gjorde det både komfortabelt och behagligt att köra fast quiksilvret visade många minusgrader utomhus.

Vidare under våren fick vi skifta vår däckuppsättning till sommarsulor och ta våra första turer i Härjedalens fjällvärd längs skogsbilvägar. Med den ställbara fjädringen kan du faktiskt åka komfortabelt både i höga och låga farten, med ett knapptryck skiftas enkelt mellan comfort, Sport och firm. Under sommaren har även vi spelat in en filmatiserad review av maskin som ni kan titta på HÄR

Vi har också utrustat vår Polaris RZR med motoroptimering från Maptun Performance för att få maskin vansinnigt snabb och ett fullflödes system från MKE Performance. Detta tillsammans fungerade optimalt och ger en önskad effektökning med vansinnig kraft och Ferrari liknande acceleration.

Slutligen lät vi två av undertecknads vänner som tävlar i rally och rallycross testa maskin under några timmar för att se hur pass snabb vi fått vår lilla racingbil. Intrycken var helt klart imponerande och deras leende på läpparna efter några varv på banan var svårt att tvätta bort. Detta kan ni läsa om HÄR

Sammanfattningsvis:

Polaris RZR Pro XP1000 är en oerhört kompetent Sidebyside med liknande prestanda som en rallybil, detta syntes även på Race of Champions där många av de snabbaste tiderna kom från Polaris RZR flotta i konkurrens med rallybilar från de stora teamen. Med Polaris RZR kan du erövra både skogsbilvägar och tävlingsbanor, underlaget spelar mindre roll sommar som vinter ger RZR´n dig adrenalin i överflöd. Trotts en något hög prislapp kan vi inte annat att rekommendera den som har några hundra tusen till övers att åka in till sin närmaste Polaris handlare och testa en RZR. Med de sagt tackar vi Polaris och vår RZR för denna säsong och hoppas på fler glädjetjut för den nya ägaren.

Läs fler SLEDTRAX TESTER

Försäkra din ATV via: SVEDEA

Besök Maptun

För mer information om Polaris RZR kontakta din lokala Polaris handlare:

YNGVESSONS MASKIN

MINAB

HÄLLGRENS MOTOR

TRACK & TRAIL

ABRIS SJÖ & SNÖ

STRANDBERGETS MOTOR

TIDY POWERSPORTS

SN MOTORSERVICE

EFFEKT POWERSTORE

MOTORHUSET

PROENGINE

CAMP GAUTO

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen