Kontakta oss

Sledtrax testar

YAMAHA TRANSPORTER LITE 2-UP

Snöflingor stora som lovikkavantar sipprar ned utanför fönstret och drömmarna bär iväg mot adrenalinkickar i mängder av pudersnö. Kommer på mig själv i tankarna – till viss del är friåkningen på effektstinna lössnömaskiner som man lätt gör aggressiva hopp och leker med snart passé. Undertecknad som precis blivit pappa till en liten dotter kommer framöver byta från det busiga till det mer familjära. Tanken är att årets första maskin i Sledtrax långtestflotta även ska bli familjens nya favorit. Nu tittar vi närmare på en potent pulkdragare, och familjetourer vid namn Yamaha Transporter Lite 2-up.

En ny positiv era är här!

Yamaha Transporter Lite 2-up, namnet som låter lite skrämmande för en adrenalinstinn lössnö junky som undertecknad är. Men låt dig inte luras av namnet, under huven sitter faktiskt en kluven direktinsprutad lössnömotor på 397 kubik som levererar ca 65 starka familjeponnys. Med en liten motor, och ultralätt chassi blir smidigheten en av Transporter Lite vassaste egenskaper. Något vi ska testa under kommande säsong då vi planerat flertalet familjeturer och upptäcktsfärder i utmanande terräng!

Komforten då!?

Med en attraktiv prislapp långt under lössnömaskinernas hysteri och med en lång utrustningslista är Yamaha Transporter Lite 2-up en tilltalande maskin. Många detaljer och funktioner ska ta både mig och familjen till nya platser på ett komfortabelt sätt. Modellen erbjuder hög ruta & hand-tumvärme för att slippa den kalla fartvinden, elektrisk start & elback som gör maskin användarvänlig samt dubbeldyna och dragkrok för att få med sig all packning och hela familjen ut på turen.

För att stödja upp komforten för både chaufför och passagerare sitter det torsionsfjädrar. Allt för att göra familjeäventyret till en behaglig upplevelse.

Hämtning hos Yamaha Center Östersund

Vi måste även passa på att lyfta Yamaha Center i Östersund, en av landets äldsta Yamaha skoterhandlare. Sedan starten 1980, alltså för hela 43 år sedan har de uteslutande alltid sålt Yamaha och hela tiden legat på samma adress. Senaste åren har dom genomgått en otrolig förändring där dom satt kunden i fokus. Butiken är helrenoverad med Yamahas nya europakoncept VI, butiken ger ett starkt köpsug och alla grejer oavsett produktgrupp står fint uppradade i lampornas glans. Personalen välkomnar oss kunder enhetligt och prydligt klädda med ett glatt leende och Yamahas logotyp på bröstet. En leveransgåva och ett personligt skrivet brev följer med varje större affär där tacksamheten och uppskattningen av långvariga relationer och återkommande kunder beskrivs.

Framtiden då!?

Niklas passar även på att visa hans storslagna framtidsplaner med en ny port till butiken som möjliggör exponering av motorbåtar året runt med en fin landgång i teak som omsluter dem vid de stora fönstren och höga taket ut mot gatan. Han beskriver att det har varit problematiskt att växa i dessa tider med brist på varor att sälja, allt som har kommit hem och blivit tilldelat dem har sålts, men det finns utrymme för mer.

”Ja vi ser framförallt att vi har goda möjligheter att växa på den marina sidan när motorbristen släppt och båtfabrikerna är ikapp” berättar Niklas. Nu kommer även eBikes från Yamaha som blir ett givet inslag i denna anrika butik. Cykelintresset kring Östersund och närheten till fjällvärlden tros ligga till grund för goda möjligheter att sälja dessa.

Yamaha Center i sitt ess!

Vi ser sällan en handlare som brinner så mycket för ett varumärke som Niklas gör, han beskriver lite skämtsamt men med en allvarlig ton att han byggt upp sitt liv för och med Yamaha och det märks inte minst på hans engagemang för varumärket. Ni som följer Yamaha Center i Östersund på facebook kan varje lördag ta del av Yamahas historia i Niklas serie ”Yamaha Vintage Weekend” där han varje vecka postar egenskrivna texter om klassiska Yamaha-modeller som sticker ut lite extra. Han omnämns titt som tätt som ”Mr Yamaha” i sociala medier när han delar med sig av historier kring deras verksamhet eller Yamaha generellt.

Vi på Sledtrax imponeras av handlare med detta driv, där det verkligen syns, märks och hörs lokalt vilket jobb de gör. Yamaha Center är en leverantör vi alltid besöker med ett leende oavsett om det är sommar eller vinter. Vi ser fram emot att följa deras resa de kommande fyrtio åren med!

Vi får därmed tacka både Niklas och Yamaha för denna trevliga hämtning och ser fram emot mängder med snö så vi får testa vår Yamaha Transporter Lite 2-up ute i det vilda!

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad.

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Kontakta din lokala Yamaha handlare:

MOTORHALLEN GÄLLIVARE

YAMAHACENTER ÖSTERSUND

MINAB

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen