Kontakta oss

Sledtrax testar

POLARIS SPORTSMAN 570 ÖHLINS EDITION – KOMFORT FÅR NY INNEBÖRD

Vad får man om man mixar den världsledande tillverkaren av stötdämpare tillsammans med en av dem ledande producenterna inom ATV segmentet? Jo, en förbaskat bekväm, trygg och komfortabel maskin vid namn Polaris Sportsman 570 Öhlins Edition som vi har kört i skog och mark och ska kika närmare på i denna artikel.

Öhlins expertis vad gäller stötdämpare är längre än vad undertecknad levt på denna jord, och man är inte ung längre, även om man vill tro det ibland. Tillbaka till ämnet, föregående mening kanske säger lite om vilket kunskap Öhlins besitter. För ett par år sedan korsades Polaris vägar med Öhlins och en idé föddes om att utrusta en av Polaris mest sålda modeller nämligen Sportsman 570 med en extremt kapabel fjädring. Nu en handfull år senare har maskin funnits på marknaden ett tag och blivit en storsäljare från Polaris.

Nu testar vi hur denna ATV är att köra!?  

Första intrycket ger helt klart bling känsla med guldkant på tillvaron. Maskin med sitt aggressiva formspråk tillsammans med de guldiga detaljerna gör sig riktigt läckert i kombination. Vrider om nyckeln, ledlamporna tänds och en enstonkade ljud ekar ut över dalgången. Fast maskin endast har en cylinder på 570 cc levererar den hela 44 hästkrafter och ett bra vrid samtidigt som drivlinan gör sportsmannen smidig att smyga med. 

Vi puttrar iväg läng en hårdbacke i skogen, tar ett par svängar mellan stubb och sten, fjädringen gör sig omgående påmind, inga slag i styret och mjukt och följsamt tar vi oss längre in i de djupa skogarna. Maskin har vi extrautrustad med ruta och box, vinschar, handvärme och så vidare vilket både gör det bekvämt att slippa kylan och fartvinden vid dem lite snabbare hastigheterna samtidigt som boxen gör det möjligt att få ut både fika om man är på tur med familjen eller arbetsredskap om man vila göra lite tuffare arbeten.

Tar mig över en dikeskant och får spinn på däcket, kopplar ur turfläget som förövrigt är en smart inställning som gör att maskin endast driver på ett däck vilket förskonar en gräsmatta och ger en bättre svängradie. Kopplar i 4-hjulssdriften och smyger mig sakta över kanten. Första hindret avklarat utan något större problem.

Vi färdas vidare och  jag börjar lägga märke till den sköna komforten maskin inbjuder till, det handlar inte bara om själva fjädringen. Utan också ergonomin där ”cockpit” miljön (styret, elektroniska servon, vindrutan, handtagsvärmen och sätet) gör att man sitter avslappnat och bekvämt. Det tillsammans med en display som visar det mesta man kan efterfråga och reglage med tydliga knappar är små detaljer men ack så viktiga för att göra körupplevelsen bra.

Sammanfattningsvis:

Polaris Sportsman 570 Öhlins Edition är för den kräsna kunden som kräver det lilla extra, här får man en maskin som andas komfort som du kan köra timma efter timma utan att bli trött i kroppen. Med Polaris långa utrustnings lista till Sportsman kan man dessutom anpassa sin maskin för massvis av områden och användarvänlighet. Detta är vad vi tror gjort Polaris Sportsman 570 Öhlins Edition till den storsäljaren som den blivit.

Läs fler Sledtrax tester

Försäkra din ATV via: SVEDEA

För mer information om Polaris Sportsman 570 Öhlins Edition kontakta din lokala Polaris handlare:

ABRIS SJÖ & SNÖ

STRANDBERGETS MOTOR

TIDY POWERSPORTS

SN MOTORSERVICE

EFFEKT POWERSTORE

MOTORHUSET

PROENGINE

CAMP GAUTO

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen