Kontakta oss

Reportage

REVELSTOKE SERIES #14 – STORT SNÖFALL ÖVER REVELSTOKE, RIKTIGT KUL ÅKNING OCH MASSVIS MED FASTKÖRNINGAR!

Torkan är över, efter ca 3 veckor utan snö har äntligen gudarna frälst oss som bor i Revelstoke med ett stort snöfall som gett oss skoterentusiaster cirka 80 cm av det fluffigaste och lättaste puder jag någonsin åkt i. Förutom finbesök från Härjedalen har föregående vecka dessutom bjudit oss på solsken. Så, spänn fast bältet, stretcha ut skrollfingret och häng med på sjukt grym åkning.

Har besök av några av mina vänner från Härjedalen som är dem jag mestadels åker med hemma i Sverige. Ska tilläggas att de inte kunde fått en bättre resa rent skotermässigt. Vi har fått uppleva allt från teknisk åkning vid trädgränsen i solsken till bland det bästa puder jag någonsin åkt i.

Då mina vänner hyrt sina skotrar från Full Speed Rentals med ledsystem hela vägen in till Boulder, Frisby Ridge och Turtle har vi haft stora områden att utforska och åka på. Vi är sex grabbar totalt så vi har av säkerhetsskäl delat in oss i två grupper där varje grupp ansvarar för varandra. Jag har åkt med Anders och Jon, två riktigt duktiga åkare som jag kört massvis med de senaste fyra-fem åren. Ska ta er läsare direkt in i hetluften från första dagarna som spenderats på Turtle mountain, egentligen det enda stället där det gått att hitta riktigt bra snö fram till nu, med den torkan som vart här de senaste tre veckorna. Solen gjorde oss sällskap och vi hade kul snö med bra fäste i, Anders droppade ut från en klippa med mig placerad bredvid med kameran i högsta hugg.

Jon tog tillvara på alla hängdrivor med vändningar i luften, både lyckade och mindre lyckade.

En annan tog sina pudersvängar för att upptäcka nya områden och genvägar för att hitta så bra snö som möjligt.

 

Efter detta drog vi vidare in i ett skogsparti vid trädgränsen där det var ruskigt brant. Skulle man tappa skotern här så är det tack och godnatt. Backarna är inte som backarna hemma på ca 200 meter utan snarare 2 km ned till dalen. Skulle man ha sådan tur att skotern inte krossas mot ett träd så kommer man aldrig därifrån utan får ringa helikoptertransport. Vi hittade ett grymt ställe där vi skråade fram och tillbaka och en översnöad stock fick agera “pillow jump”.

De senaste två dagarna har vi haft ett snöfall som gett oss nästan uppemot metern med nysnö. Vi tog oss in till en dalgång och började en klättring mot trädgränsen för att hitta det bästa av nysnön utan hårda spår under. Åker man långt ned i dalgången är det vanligtvis uppkört av många andra, samma sak gäller stora delar av alpine. Letar man sig däremot vidare till de jävligaste ställena under alpine där det är som mest teknisk och brant åkning får man oftast helt orörd snö, vilket lyckligtvis blev fallet denna dag. Vi åkte vidare längs en sida på ett berg där vi fick helt färsk snö utan spår av någon annan, varpå vi hittade en öppen yta gömd inne i skogen där Anders och Jon gick loss med pudersvängar. Vi skråade oss vidare i brant terräng mellan träd till nästa öppning som visade sig vara en backe som hade massvis med pillows.

Under slutet av dagen gav jag Jon kameran medan jag lekte omkring, klämde fullt för att ta mig upp, släppte av, vände runt och testade en linje med ett mindre hopp. Härlig känsla, som ett rus som går genom kroppen av adrenalin och man blir helt blind när man landar då snön flyger över både maskin och förare. Anders och Jon som är vana att hoppa på skoter gjorde varsin linje med betydligt mer gas över deras kuddar.

 

Vi lekte vidare hela eftermiddagen och hittade massvis med playgrounds inne i skogen. Någon timma innan skymning började vi bege oss nedåt mot dalgången och leden hem. Vi tog en genväg jag listat ut på min gps, en bäckravin fylld med snö. Halvvägs ned vart det årets fastkörning, halva tunneln låg i bäcken och spaden fick åka fram men 30 minuter senare var man lös.

 

Hade tänkt att filma betydligt mer denna dag till Scenes #13 men det var så kallt(har förfrysningsskador på båda mina händer av tidigare filmning) och förbaskat kul att kameran helt enkelt fick ligga kvar i säcken större delen av dagen. Därav är denna veckans scenes inställd, jag är ledsen för det! Men som ordspråket lyder – “den som väntar på något gott…….

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen