Kontakta oss

Reportage

REVELSTOKE SERIES #13 – NY VECKA I PARADISET MED 509 STJÄRNA!

Föregående vecka har undertecknad haft sällskap hemifrån Jämtland, förutom härlig åkning i toppenväder med mina bästa skoternissar har jag även haft möjligheten att åka och lära känna en av åkarna i 509. Tjejen från Alberta som för 10 år sedan tog sitt pick och pack, lite som en annan flyttade till Revelstoke för att leva sin dröm. Ni hemma i Sverige kommer kunna träffa henne under XX Freeride camp i Saxnäs under mitten på februari. Detta är ett reportage om en riktigt härlig tjej som jobbat stenhårt i över tio års tid för att vara där hon är idag, Nadine Overwater.

Vi möts längs en skogsbilväg ett par mil utanför Revelstoke, Vi lastar av och småpratar ett tag om allt från lavinsäkerhet till hennes nya riktigt fräna summit 850 från Riderz handlaren i Edmonton.
Riderz som säljer Ski-Doo har ett team av åkare som alla är stora inom sporten, vad sägs om Brodie Evans 509, Derek Woods Slednecks, Nadine Overwater 509 eller han som själv driver stället Cody Brochers 509.
Jag frågar Nadine hur hon kom i kontakt med detta team!? Hon skrattar till och förklarar att vid den tidpunkten dejtade hon Brett Turcotte som åkt för 509 sedan starten och när 509 var i Revelstoke för att filma var hon ofta med och lattjade runt efter dem olika filmsekvenserna som åkarna utfört. Film teamet passade på att filma henne och fick till så pass bra material att Nadine hade sin första egna sekvens i Volume 9. Nadine jobbar numera tätt med 509 i allt från filmning till utveckling av en ny skoter klädkollektion för tjejer.
Vädret som varit toppen under hela denna vecka är som bortblåst och har lämnat oss ett täcke utav gråa moln. Vi drar igång maskinerna och börjar klättringen längs en snöfylld skogsbilväg.

Så fort vi når alpine börjar leken, en driva agerar uppvärmning för ett första hopp, att filma och fotografera Nadine går som på räls, då hon har stor erfarenhet av detta visar hon mig bra vinklar samt kommer hela tiden med idéer om sekvenser och foton.

En micro backe agerar nästa playground, vändning i luften står på schemat och Nadine får det att se ut som en barnlek och använder sedan samma backe för att glida ned sidled elevation hiss.

Sätter oss efter någon timma för en fika, energin är på topp och vädret har öppnat upp sig med en värmande sol i kallblåsten. Medan vi äter en varsin bar berättar Nadine om resan hon ska göra till Sverige, med ett leende under hela samtalet förklarar hon hur mycket av den åkning som hon lärt sig kommer från många svenskar som hon guidat här i Revelstoke för Canadian Great Tours. Stephanie Laroy-Schwartz och Shelley Ferguson som har campen i Saxnäs är två riktigt duktiga åkare som jag har stor respekt för förklarar Nadine.
Nadine förklarar att – XX Freeride är något jag ser väldigt mycket fram emot, att träffa alla dessa grymma tjejer som har samma intresse som mig. Hoppas jag kommer möta vänner för livet ”over there” svenskar är mitt favoritfolk forsätter hon.

Med ny energi i magen planerar vi en ny linje, jag matar fullt uppför en shut, kastar omkull skoter och borrar ned mig, bra vinkel inför nästa sekvens, sidehilling. Nadine fartar upp, kastar omkull och glider mot mig.

Vi drar oss vidare upp mot alpine, hittar en shut med en kuperad brant, Nadine matar fullt och åker på rulle sisådär 50 meter och jag testar samma linje därefter.

Åker vidare mot toppen, det blåser väldigt kyligt så jag ställer in kameran på timelaps medan vi leker omkring. Vi drar vidare ned mot ett par pillows, Nadine klämmer till och det flyger puder åt alla håll.

Efter ytterligare någon timmas exploring beger vi oss ned till lastplatsen, jag blir inbjuden hem till Nadine samma kväll över några kalla för att kolla igenom det material vi filmat under dagen. Det visar sig att vi bor ca 300 meter från varandra. Nadine är en oerhört snäll och rolig tjej som jobbat stenhårt för att främja och bidragit till att växa friåkningen/backcountryåkningen, framförallt för tjejer, vilket är superkul! Nadine och jag planerar att åka snart igen när hon kommit hem från Sverige, denna gång i sällskap av dem andra åkarna i 509. Förhoppningsvis kommer ett reportage om detta längre fram.

Som jag tidigare nämnt har jag haft sällskap från fyra av mina nära vänner från Sverige, vi har haft grym åkning med mycket klättringar och teknisk skogsåkning i finväder, detta är ett par bilder från denna veckas åkning.

Glöm inte att titta på veckans scenes, Ger garanterat puder abstinens, finns nu under namnet Revelstoke Scenes #12 – New Angles

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen