Kontakta oss

Produkter

SÄKERHETSBÄLTE FÖR BARN

När det kommer till att ta med sig barn på snöskotern finns det många olika teorier om vad som är bäst säkerhetsmässigt. Att ha barnen framför sig är populärt, men om det skulle ta tvärstopp är det stor risk att du råkar klämma fast barnet mot styret med din egen vikt. Något som kan vara direkt förödande, minst sagt. Att ha barnen bakom sig är bättre ur den aspekten, men om skotern saknar ryggstöd kan det kännas osäkert för både barnet och föraren. Därför har nu Bengts Cykel och Motor tagit fram en lösning som är lika enkel som genial.

Det är ett säkerhetsbälte som sammanlänkar barnet med föraren av skotern och förhindrar att barnet faller av om det skulle komma ett oväntat gupp. Självklart gäller det ändå att köra med insidan och inte lita blint på selen, men det hjälper verkligen till. Tanken med selen är att man i första hand ska känna varandra, att barnet finns kvar därbak. Konstruktionen har en inbyggd enklare variant av säkerhet som gör att vid ett riktigt hårt ryck så lossas kopplingen.

Själva konstruktionen är väldigt enkel. Det är två remmar som var och en fungerar som ett justerbart bälte och som dessutom går att knäppa ihop med varandra. Föraren tar på sig det ena bältet och barnet det andra. När man sätter sig på skotern knäpper man enkelt ihop de båda bältena med varandra med hjälp av två krokar och på så vis sitter förare och barn ihop. Sledtrax har testat detta och det fungerar riktigt bra. Enkelheten i användningen tillsammans med den ökade säkerheten gör att såväl barn som vuxna känner sig tryggare och får därmed ut mer glädje av skoterturen. Priset för säkerhetsselen är 349 SEK.

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen