Kontakta oss

Produkter

JUST1 J12 EN MODERN STÖRTKRUKA

Hjälmar är förmodligen det främsta och bästa skyddet som används av oss skoteråkare. Med införandet av den nya hjälmlagen förra året har det blivit ännu större fokus på användandet av hjälm. Dock vill vi på Sledtrax påstå att skoteråkare generellt är väldigt duktiga på att använda hjälm och en stor anledning till den nya lagstiftningen kan bero på att ATV numera går under samma kategori fordon som snöskotrar.

Även om Just1 känns ny i skotersammanhang är den inte helt ny, för den som har koll på motorcross har förmodligen sett märket förut. 2012 lanserades märket och har synts till på motorcrossbanorna sedan dess.
Designspråket påminner lite om Airoh som och är bland dom lättaste på marknaden. Just1 J12 är inte lättast men tillhör definitivt dom lättare hjälmarna med sina 1100 gram och kolfiber skal.
I nedre kant av hjälmen ser man att skalet är vinklat ut en aning för att fungera bra tillsammans med en “neckbrace” nackskydd. Just nackskydd kör dom mycket med i motorcross men det är även en hel del skoteråkare använder det numera.

Bland det första man tänker på med Just1 J12 hjälmen är vilken häftig design och attityd dom lyckats få till. På denna hjälm ser man kolfiberskalet mellan den fluorescerande grafiken som blir väldigt effektfullt. Spännet under hakan är som på de flesta premiumhjälmarna av D ringstyp, väldigt enkelt och säkert. Kindkuddarna är löstagbara för att göra det säkrare att ta av hjälmen vid olycka, även inredningen är löstagbar för att kunna tvättas och hållas fräsch.
Runt om på hjälmen är det väl tilltaget med ventilationshål som har släppt ut den värsta värmen under vintern. Trots den goda ventilationen har hjälmen aldrig upplevts som kall även när kvicksilvret legat en bra bit under nollan.

De enda nackdelarna som vi upplevt är att skärmen är hård som på de flesta hjälmar, den hade gärna fått vara tillverkad i en mjukare plast som böjer sig istället för att spricka om olyckan skulle vara framme. Sedan har den en relativt bred öppning bredvid gogglesen som kan ge lite kalldrag vid tinningen. Antingen får man se till att ha goggles med brett skumgummi runt ramen eller att man har en hjälmluva på sig. Sammanfattningsvis kan vi säga att Just1 J12 har hög kvalité och finnish. Låg vikt och bra säkerhetsdetaljer. Prismässigt ligger just denna en bit över dom billigaste med sina cirka 4000kr, den är ändå långt ifrån dyrast i klassen.
Duells har massor med färgkombinationer och även billigare varianter i sitt sortiment.

Fortsätt läs

Mer i Produkter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen