Kontakta oss

Sledtrax testar

SCOTT GENIUS 910 ST – SLUTRAPPORT

Denna sommar med Scott Genius 910 ST börjar lida mot sitt slut. Vi har hunnit testa hur den känns i olika terränger. Stigcykling i den magiska miljön vi hittar till fjälls, Downhill I den branta terrängen i Åre. Men även hur den fungerar i vardagen. Nu summerar vi sommarens äventyr och laddar mot vintersäsongen!

Full fart framåt!

En fantastiskt rolig sommar med fart och fläkt har snart passerat, även om det kan bli några fina dagar nu till hösten också. Cykeln har fungerat helt perfekt och jag är mer än nöjd med den. Den känns väldigt lätt och smidig att cykla på vilket har gjort det roligt att cykla på alla olika underlag och terränger. På stigcyklingen så orkar man cykla längre och tack vare dropperpost sadeln så sitter man riktigt bekvämt också. Scott Genius 910 ST är även utrustad med Sram gx eagle axs med 12 växlar. De har också fungerat över förväntan men till en början var jag orolig att det skulle ta slut på ström i batteriet som sitter i växelväljaren bak. Men det har fungerat kanon och inget strul med växlingen har det varit heller. Så det får ett toppbetyg och har höjt känslan av att det här är en kvalitetscykel med grym utrustning. Däcken från maxxis har gett bra fäste på de olika underlagen. Men det finns mer att önska vad gäller slangen som blir i tunnaste laget om man vill åka downhill också.

Robust konstruktion

4-kolvs skivbromsarna från Shimano har gjort att man känner sig trygg i downhill backarna. De tar ner farten riktigt enkelt och med en bra känsla i bromsen dessutom. Fjädringen som sitter utrustad på denna modell har jag också bara gott att säga om. Jag gillar snabb justeringen som finns bak på fox float x nude stötdämparen. Jag upplever att den gör stor skillnad i hårdheten, och just att det går så snabbt att ändra mellan de olika lägena. Så ju mer man cyklar desto roligare blir det och allt eftersom man lär sig hur cykeln fungerar så kan man ta hjälp av alla smarta funktioner som finns också. Den lätta kolfiberramen ser riktigt snygg ut och tack vare den lätta vikten så sparar man energi för att kunna cykla längre.

Sammanfattning 

Sommaren med den här cykeln har varit otroligt rolig och förhoppningsvis så hinner vi med en cykeltur till innan det är dags att ställa bort sommarens leksaker för att göra plats för vintermaskinerna. Scott Genius 910 ST är en dyrare modell men som med allt här i livet så får man vad man betalar för. Frågan är bara hur intresserad man är. Det är en kanon fin cykel med riktigt bra komponenter och bra finish. Det är fantastiskt kul att cykla med bra grejer. Men har man inte riktigt intresse för cykling kan det vara svårt att motivera priset. Men jag är glad att ha testat den här cykeln som i slutändan får toppbetyg av mig. Hoppas de hjälper någon som går i tankar på att börja cykla eller kanske köpa en egen cykel. Med det så tackar vi för denna sommar och ser med spänning fram emot vintern!

Gillar ni kläderna i artikeln, titta in SCOTT

Läs några Sledtrax Testar

Kontakta din lokala Scott handlare:

SN MOTORSERVICE

E-SON MASKIN

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen