Kontakta oss

Sledtrax testar

SCOTT PATRON eRIDE 900 – ÅRE TRAILS

För att utforska den skandinaviska mountainbiking-scenen, valde vi att spendera en dag i det pittoreska landskapet i Åre, med fantastiska trails för cykling och en liten fadäs skulle denna dag visa sig bli riktigt spännande. Nu tar vi med oss Scott Patron eRide 900 och testar hur den upplevs efter stigarna och i terrängen.

Kraften i Scott Patron eRide 900

Scott Patron eRide 900 är utan tvekan en robust och pålitlig cykel. Det märkte vi redan första gången vi cyklade på den. Med en aluminiumram och 160 mm slaglängd för fram och bak, känns den omedelbart både mjuk och följsam i dämpningen. Vid första kurvorna gör jag en enkel inställning från styret och cykeln blir lite mer stel, ändrar snabbt tillbaka och inser att mjukaste läget är det bästa när terrängen stökar till det.

Själva cykelturen: Upp och Ned i Åre

Med eRide 900 är de långa och utmanande uppförsbackarna enkla att övervinna, ställ in turbo läget med ett knapptryck och med enkelhet får du extra hjälp för benen även i de brantaste backarna. Vid toppen av berget vid björnen belönades vi med en oförglömlig utsikt över Åre och dess omgivning. Nu är vi redo att ha lite mer fart när vi ska testa cykeln utför. Den kraftiga bromskraften från de hydrauliska Shimano-bromsarna gör att vi vågar ha mer fart men ändå känna oss trygga om vi måste få ned farten snabbt.

Vi börjar rulla nedför och svängarna blir tvärare och smalare, här gäller det att hålla tungan rätt i mun, precis vad jag inte gör och årets första krasch är ett faktum. Tur att undertecknad har bra med skydd, tekvest, hjälm, knäskydd osv, ett måste om man ska cykla i lite brantare terräng. Klarar mig med endast några skrubbsår, men snart 40 år gammal blir det mentala påverkat och det går nu lite saktare ned för restan av nedfarten. Haha!

Sluttankar

Efter en heldag i Åres spår kan vi inte annat än att imponeras av Scott Patron eRide 900. Den tacklar stigarna med lätthet, oavsett om det handlar om branta uppförslutningar eller tekniskt krävande nedfarter. Kraften, smidigheten och tekniken i denna el-cykel har inte bara gjort vår dag i Åre till en fantastisk upplevelse, utan också bevisat att den är ett utmärkt val för alla entusiastiska mountainbike-cyklister.

Läs några Sledtrax Testar

Kontakta din lokala Scott handlare:

SN MOTORSERVICE

E-SON MASKIN

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen