Kontakta oss

Sledtrax testar

SEA-DOO WAKE PRO 230 – MÄSTAREN PÅ VATTENSPORT

Sommaren börjar sakta men säkert få fäste runt om i landet oc med den kan vi även börja med aktiviteter till sjöss. SEA-DOO Wake Pro 230 är en maskin som på papperet skulle kunna vara perfekt för en familj som vill kunna kombinera vattensport med till exempel utflykter i skärgården. Vi på Sledtrax kände direkt att den här modellen väcker intresse och därför också ett av våra val till sommarens långtester. Men innan testerna drar igång ska vi kika lite närmare på egenskaperna i denna maskin.

Sea-Doo Wake Pro 230

Wake Pro modellen har funnits med något år och är en av de senaste vattenskotrarna från Sea-Doo. Trots att den är relativt ny har motorn uppgraderats till årets modell, tidigare hittade vi en Rotax 1500 HO ACE motor som levererade 230 hk med hjälp av en kompressor. Inför 2020 var det därför lite otippat att man skulle komma med en ny motor då denna har fungerat bra och levererat fullt tillräckligt med effekt. Men i år har man bytt ut drivlinan till en Rotax 1630 HO ACE som också är kompressormatad och på 230 hk.

Rotax 1630 HO ACE

Varför har man då valt att byta motor om den levererar samma effekt som den förra? Vi tror att det finns lite olika orsaker, dels blir det billigare att tillverka en motor som delar komponenter med deras 300 hk maskiner. Men man får även ett bättre bottenvrid som är bra när man ska dra ringar eller vattenskidor bakom och man bör kunna höjda driftsäkerheten ytterligare på en motor som delar DNA med en betydligt starkare motor.

På årets Wake-Pro 230 finns en helt ny 7,6” LCD display som visar den information man behöver. Man kan bland annat se olika körlägen som finns att tillgå vilket ändrar karaktären på motorn till exempelvis Sport, Eco och Wake mode. I wake mode finns det dessutom hela fem lägen till för att passa till mer erfarna wakeboard åkare samt nybörjare.

Wake mode läget gör att man får mjukare starter och en åkare får rätt fart för att komma upp ur vattnet snabbt vid start. Sport mode ger däremot en vass karaktär där alla 230 hk får bekänna färg och det läget är lämpligast när man kör själv och vill känna på lite mer g krafter. Helt klart smarta funktioner som vi ska fördjupa oss i under sommarens långtest.

För att få med sig wakeboarden följer det med ett löstagbart fäste som sitter på sidan av maskinen och för att göra det lättare att åka finns det även ett teleskopiskt fäste för linan. Även det fästet är löstagbart och gör att linan kommer högre upp och drar inte ner åkaren mot vattenytan.

För den som kör har man sett till att underhållningen ska vara bibehållen även när man släpat på wakeboardåkare en hel dag, det sitter ett fabriksmonter ljudsystem på hela 100W. Det fungerar med bluetooth från mobilen som kan läggas i ett vattentätt fack där det även finns usb uttag för laddning. Detta är något som undertecknad ser fram emot att testa då man aldrig kan få för mycket att skön musik.

Listan kan göras väldigt lång med alla funktioner och finesser som finns på denna maskin. Eller vad sägs om en uppstigningsstege, soldäck och ett förvaringsfack på hela 96liter. Det känns helt klart som att det är dags att dra igång ett av sommarens mest intressanta långtest där vi kommer att gå in på djupet av Sea-Doo´s nya Wake Pro 230!

Se vår Sea-Doo Spark Review

Kontakta din lokala Sea-Doo handlare:

E-SON

LINDROTHS MOTORCENTER

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen