Kontakta oss

Sledtrax testar

POLARIS SCRAMBLER – FULL FART FRÅN FÖRSTA METERN

Vi hämtade ut vår Polaris Scrambler för någon vecka sedan. Med höga förväntningar har vi torrbrutit maskinen när den stått i garaget och klämt och känt på alla möjliga funktioner. Men under helgen var det äntligen dags för premiärturen, många intryck och känslor mixade i ett. Här kommer våra första intryck om Polaris Scrambler.

Polaris Scrambler

Vi lastar av Scramblern i ett privat område där vi fått tillstånd av markägaren att köra. Det första man lägger märke till är sitthöjden, man sitter högt och har bra överblick runt sig men också över display och styret. Ergonomin vid körning är något Polaris alltid varit bra på och Scramblern är inget undantag. Maskinen känns rejälare med den bredare bredden och den längre längden utan att kännas klumpig.

Polaris Scrambler

Vi kör längs en skogsväg som är väldigt kuperad. Här får de rejäla stötdämparna på Scramblern arbeta med alla olika typer av ojämnheter, och vilken fjädring det är i maskinen. Några slag i styret eller domningar i baken är det inte en minsta tillstymmelse till. Stötdämparna känns väl avvägt kalibrerade och det är lätt att de går lite för fort utan att märka av det eftersom Polarisen upplevs så behaglig i terrängen. Vi anländer till några sanddyner där vi äntligen får pressa Scramblern för allt vad den går, och jäklar så kul det är!

Polaris Scrambler

Motorn har ett grymt bra vrid och det gäller att hålla i sig! Från botten driver motorn på ordentligt och även fast maskinen är Traktor B registrerad och därmed spärrad på 60km/h räcker det gått och väl för både bus och arbete. Dessutom gör det maskinen mer mångsidig då man kan både frakta vattenskotersläp eller andra registrerade vagnar efter allmän väg. Bromsarna är det väldigt bra bett i och man kan med självförtroende ligga på hårt även innan tvära kurvor.

Polaris Scrambler

Sammanfattningsvis utan att testat maskinen alltför hårt i varken arbete eller lek, kan jag konstatera att Polaris Scrambler imponerat stort på mig med vår första tur tillsammans. Senare under sommaren ska vi testa maskinen på bana och även köra i riktigt kuperad terräng. Även en SledtraxTV review är på ingående så håll tillgodo.

Se review på Polaris Ranger

Kontakta din lokala Polaris Handlare:

SN MOTORSERVICE

CAMP GAUTO

MOTORHUSET

PROENGINE

TIDY POWERSPORTS

LINDROTHS MOTORCENTER

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen