Ett konstigt år på många sätt men trots det har det funnits en hel del ljusglimtar och en av dom har varit vår långtestare Sea-doo Wake Pro 230. Vi började resan redan innan isen hade gått och har fortsatt in i sommaren med både körning samt åkning med diverse vattenleksaker bakom. Mycket vatten har runnit genom jetaggregatet och nu är det hög tid att sammanfatta vårat långtest.
Vår långtest Sea-doo Wake Pro 230 fick en kall start efter resan från återförsäljaren Oktan i Östersund till Boden i Norrbotten, isen låg nämligen kvar på sjöarna vid den här tiden. Det fick dock inte hindra oss ifrån att ta den första turen med nyförvärvet. Men nu kändes den faktiskt lite sävlig i motorkaraktären då den inte var inkörd ännu. Och vi hade en förhoppning att det skulle bli lite mer drag i maskineriet. När inkörningstiden på 5 timmar hade passerat vaknade dock maskinen verkligen till liv och man känner att alla 230 hk finns till förfogande.
Det ska erkännas att sportläget som finns har varit det mest använda under sommaren då man får en riktigt busig karaktär på motorn som inte tvekar vid omtag på gashandtaget. Maskinellt har maskinen gått som en klocka hela tiden och första service sker innan nästa säsong drar igång, riktigt skönt att inte behöva lämna in maskinen på första servicen kort tid efter köpet.
Vi har inte enbart kört med sportläge och full effekt utan vi har också hunnit med en hel del vattenlek där vi dragit en wakeboard bakom. Då aktiverar vi ski-mode som finns i fem lägen där maskinen accelererar olika beroende på vilket läge man väljer, vi har kört mest på läge 3 då det känts som en bra avvägning på karaktären. Med ski-mode aktiverat kan man trycka full gas men maskinen accelererar enligt programmeringen som ger en relativt snäll start och starterna blir perfekta varje gång, vilket har gjort att åkningen blir betydligt enklare.
Det höjbara fästet bakom dynan på Sea-doo wake pro har varit välkommet när det har varit Wakebord på schemat, linan kommer upp från vattnet och den som åker får behagligare draghjälp. Man ska dock komma ihåg att man inte får åka ring eller andra vattenleksaker i detta fäste då det inte klarar den extra tyngd som det innebär.
Det finns istället ett fäste som sitter ordentligt fastsatt i skrovet som tillåter ringar, soffor med mera. Och det har vi testat ordentligt kan vi intyga, och föraren blir trött långt innan ungarna fått nog av åkningen. Här har den 1630 cc stora motorn verkligen passat bra och man har aldrig saknat kraft trots att det går rejält tungt med en fullastad soffa bakom.
Sea-doo Wake Pro 230 har rikligt med utrustning som standard och det sitter den stora nya displayen där man har god översikt och en mängd information om inställningar med mera. Wakeboardfäste och en extra dragstång ingår också i standardutrustningen som är utpräglad för vattensport. Men det som kanske känns mest lyxigt är stereon som man lätt kopplar upp sig på med bluetooth, och ut strömmar det välljudande musik på turen.
Sammanfattningsvis känner vi att det är en prisvärd maskin om man ser till vilken utrustning som ingår och en motor som inte känns långt efter 300 hk maskinerna. Ett välbalanserat skrov som inte blir för sportigt och passar till allt från lugna turer till sportigare körning. Kort och gott en maskin som passar bra till väldigt mycket och som vi kommit bra överens med.