Kontakta oss

Sledtrax testar

SKI-DOO BACKCOUNTRY SPORT 600 EFI – ANSLUTER TESTFLOTTAN!

Redan i våras gjordes beställningen och sedan dess har jag ivrigt väntat på att få hämta årets maskin. Denna säsong ska jag köra en Ski-doo Backcountry Sport 600 EFI. Det ska bli ett nöje att få uppleva vintern med den och det som jag längtar mest efter, vårvintern. Men först ska ni få höra om hur första mötet var!

På väg:

Vi checkade ut något tidigare från jobbet för att åka till KALIX MASKINER och hämta ut säsongens pärla. Inne i butiken väntar min Ski-doo Backcountry Sport 600 EFI och detta är leverantörens beskrivning. “En crossover snöskoter som är fullpackad med avancerad teknik men till ett budgetvänligt pris, Backcountry Sport lovar att inte kompromissa när det gäller körkvalitet, spänning och bekvämlighet” Efter den beskrivningen föll valet på denna skoter till mig och jag ser verkligen fram emot att testa den och se om det stämmer. Ni kommer löpande få rapporter under vintern med mina intryck av maskinen.

Kalix Maskiner

Vi fick ett genuint och trevligt bemötande i butiken som gjorde att vi direkt kände oss som hemma. Kalix Maskiner är den lokala BRP återförsäljaren i Kalix, deras historia börjar redan i slutet av 60-talet vilket skvallrar lite om deras erfarenhet. De har ett gediget utbud av produkter och där finns allt du kan behöva för ditt äventyr, sommar som vinter. Det stora utbudet av kläder och tillbehör gör att många väljer att handla just här, både för utbudet och det fina bemötandet.

Första ögonkastet

Det första intrycket av maskinen är att den har designats i Ski-doo´s karakteristiska färgsättning, gult och svart. Denna färgkombinationen känns välbekant men hela maskinen har en modern touch vilket gör att den inbitne Ski-doo fantasten inte blir besviken, skotern är faktiskt  mycket snyggare i verkligheten än på bild. När allt det formella pappersarbetet var avklarat så var det äntligen dags för att lasta skotern och de tillbehör vi ska använda i vinter. Släpet och bilen stod parkerad utanför butiken och första minuterna på skotern var äntligen här! Jag får köra upp skotern på släpet och sedan hjälptes vi åt att spänna fast, lastad och klar rullar vi hemåt för att nu ha massor av upplevelser framför oss med Ski-doo Backcountry Sport 600 EFI.

Förväntningar inför säsongen 

Det viktigaste för mig är att kunna ta mig ut tillsammans med familjen och även kunna ta mig fram själv. Jag vill ha en lättstartad skoter som är smidig och kan ta sig bra både på och utanför leden. Det kommer bli att köra en hel del med pulka men också tolka skidor och madrass med barnen. Min andra halva föredrar de skotrar som tar sig på de mest omöjliga ställen – om ni frågar mig. Jag gillar att få uppleva skoterlivet utan att ständigt behöva köra fast eller köra fort och faktiskt kunna köra lugnt och mjukt med jämn gas. Njuta av nuet och de vackra vyerna som vi har både runt knuten och i närområdet, även fjällens omättliga landskap är något som ligger varmt om hjärtat.  Nu har verkligen nedräkningen börjat till längre dagar och mer utomhusliv med skoter, vänner och fantastiska upplevelser! Tills dess hoppas ni alla har en fantastiskt Jul och ett Gott Nytt År!

Läs mer om Släpvagn från TIKI

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Läs några Trax Impressions

Kontakta din lokala Ski-doo handlare:

LINDROTHS MOTORCENTER

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

CROSSFIX

KALIX MASKINER

E-SON MASKIN

LJUNGBERGS MOTOR

SN MOTORSERVICE

MJM POWERSPORTS

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen