Kontakta oss

Sledtrax testar

POLARIS 850 RMK KHAOS SLASH 146” – EN VINTER ATT SE FRAM EMOT

Efter ett struligt år med sena leveranser steppar Polaris upp denna säsong och levererar sina maskiner snabbare än vad tomten kom med julklapparna! Till vår stora glädje får vi hämta hem Polaris 850 Rmk Khaos Slash 146″ innan julafton och ge oss själv en riktigt fin tidig julklapp, vilken start på säsongen!

Något att se fram emot

Jag kikar mot Vilhelmina Motorcenter som är återförsäljare av Polaris varje gång jag kör förbi efter vägen, någon ny maskin i sikte? När snön lagt sig till ro ganska tidigt i vissa delar av landet denna vinter kan man inte låta bli att bli ivrig i takt med att snömängden ökar. Men så äntligen en helt vanlig dag kommer de vi väntat på, ett meddelande från Edvard som säger att min maskin är redo att hämtas upp.

Precis i samma veva är vi på väg över Atlanten för att checka av punkt ett på skoter livets bucketlist – köra skoter i Kanada. Så det tar ytterligare ett tag innan vi kan hämta ut årets långtest från VMC, den som väntar på något gott.. Väl hemma, efter en magisk tid i snöskoter paradiset Revelstoke kopplas Tiki vagnen på för att hämta hem den nya medlemmen i skoterfamiljen.

Glänsande och färgsprakande

På plats möts vi inte bara av våran skinande svarta pärla -Polaris 850 rmk khaos slash 146”, här finns flertalet olika modeller som väntar på nya lyckliga ägare. Allt från lössnömaskiner till touring och arbete. Förutom just skotrar finns såklart de tillbehör du kan tänkas behöva och andra fordon ur Polaris sortiment såsom fyrhjulingar. Utöver det finns även ett färgsprakande och välfyllt sortiment av Klim, som jag för övrigt också ska sätta prov på denna säsong i form av monosuit,skor,handskar,hjälm och goggles.

Höga förväntningar

Vi går igenom maskinen, skriver papperna, skakar hand och lastar maskinen för hemfärd! Förväntningarna är höga inför säsongen och jag tror detta kommer bli en maskin som bjuder på mycket lekfullhet och snabba manövrar. Det gäller bara att föraren är lika kvick i benen! Med en kort maskin tänker jag att det blir mycket lek och bus i backar och drivor men även en aktiv gastumme som får ligga i för att klättra och ta sig fram i brantare partier. Efter förra säsongen som även den spenderades på en 146″ kände jag mig väldigt nöjd med längden som bjöd både på utmaningar och möjligheter.

Komplett lekmaskin

Detta busfrö är ingen nyhet men det finns såklart redan massor av specifikationer som gör denna skoter till den lekfulla lössnömaskin vi tror att den kommer vara. Denna maskin kommer i Khaos utförandet som bland annat innebär en annan bakre fjädringsgeometri för att göra maskinen riktigt lekfull samt slash tunneln som är både kortare och avsmalnad baktill för att ge minsta möjliga drag i snön. Det ska bli riktigt spännande att känna skillnaden vad denna tunnel kan göra för lekfullheten i körningen samt framkomligheten. En annan nyhet för mig är beltdrive som vi hittar på denna Khaos till skillnad från de traditionella kedjedriften jag haft på mina tidigare maskiner. Hur kommer det att upplevas och fungera i jämförelse?

Låt säsongen börja!

Så än om det inte är stora nyheter från Polaris så är det för mig mycket nytt att bekanta sig med och jag är helt säker på att jag inte kommer bli besviken. Och självklart ska jag dela med mig av allt de roliga, och kanske mindre roliga? till er. Läs mer under vintern om mina intryck,erfarenheter och tankar kring denna korta långtestare Polaris 850 Rmk khaos slash 146″ så ses vi förhoppningsvis ute i snön också!

Läs mer om Släpvagn från TIKI

Försäkra din ATV via DINA FÖRSÄKRINGAR

Försäkra din ATV via SVEDEA

Läs några Sledtrax Testar

Kontakta din lokala Polaris handlare:

NORRA SVERIGE:

LINDROTHS MOTORCENTER

TORD´S MOTORSERVICE

KALIX MASKINER

HÄLLGRENS MOTOR

TIDY POWERSPORTS

BILHUSET I PITEÅ

YNGVESSONS MASKIN

CAMP GAUTO

MELLERSTA SVERIGE:

EFFEKT POWERSTORE

ABRIS SJÖ & SNÖ

ÅSARNAS SKOTERSERVICE

MOTORHUSET

POWERSPORT CENTER

SALAB

PROENGINE

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen