Kontakta oss

Sledtrax testar

SKI-DOO BACKCOUNTRY SPORT 600 EFI – FAMILJEN I FJÄLLEN!

Första snön la sig förhållandevis tidigt och täckte marken redan i oktober för att sedan stanna kvar. Längtan efter att säsongen ska dra i gång kom lagomt tillsammans med att de första snöflingorna täckte marken. Sedan hämtningen har min Ski-doo Backcountry Sport 600 EFI snällt fått vänta i garaget, nu ska vi äntligen  få dra iväg på en heldag tillsammans. Jag ser fram emot alla upplevelser som väntar!

Packad och klar

Vi har packat med oss mackor som ska värmas över öppen eld och barnens favoriter marshmellows har vi så klart också med. Vi ska äta lunch ute i det fria och tolka med skidor på fjället. Första turerna för året brukar vara något mer tidskrävande vad gäller logistiken innan packningsrutinerna sitter som de gör i slutet av säsongen. När allt förhoppningsvis är med startar vi lätt Ski-doo Backcountry 600 EFI genom att bara vrida om nyckeln för att sedan rulla iväg mot dagens utflyktsmål.

Dagens plats:

 Det stora mängderna snö har inte kommit än och vädret har varit ojämnt vilket gör att underlaget lämnar utrymme för förbättring, det här är inget problem för Ski-doo Backcountry Sport 600 EFI som med lätthet tar sig bekvämt fram längs leden. Kälken går bra bakom skotern och ekipaget känns lätt att manövrera längs vår färd. Det är ännu tidigt på säsongen så lederna har inte hunnit få den kärlek och omsorg som vi är vana att se längre fram.

Jag är långt ifrån någon  extremåkare och har som högst på önskelistan att få en härlig upplevelse ute i naturen. Det som är viktigt för mig när det kommer till valet av maskin är att den inte genast går varm trots att jag håller jämn gas under längre sträckor och att jag klarar av att vända även utanför leden. När vi hittar ett bra ställe svänger jag av från leden för att göra i ordning dagens rastplast.

Familjens bästa vän

För att hålla humöret uppe gäller det att energinivåerna är väl påfyllda. På elden värms klämjärnet och mackorna görs så där perfekt gyllenbruna och frasiga. Nöjda barn betyder nöjda föräldrar. Efter intagen lunch hjälper jag barnen spänna på sig pjäxorna och vi rullar iväg på en tur med bara barnen tolkades i lina bakom skotern. Ski-doo Backcountry Sport 600 EFI är en crossover maskin som verkligen ger mycket för pengarna. Med jämn gas gör vi en tur upp på fjället för att fånga solen och de fantastiska vyerna som man aldrig kan få nog av. Jag upplever att variatorerna är väl inställda och gör det möjligt att lätt starta i backar och komma igång utan att barnen rycks i väg.

Januarisol:

Uppe på toppen av leden kopplas tolkningslinan av och packas ner medan barnen själva åker ner mot  dagens lunchplats. Några vändor senare och efter ytterligare en påfyllning av energi med lite varm choklad och marshmallow är det dags att packa ihop. Solen har förflyttat sig till horisonten och januariluften gör sig påmind. Även om den efterlängtade solen  kan få en att glömma att det ännu bara är tidigt på säsongen märker man att kylan kommer krypande när den går ner. Packningarna fyller återigen pulkan och barnen får tolka hem bakom längs leden. Hantagsvärmarna är så uppskattade och de värmer fort upp mina frusna händer som fått hjälpa till med hjälmar och handskar innan avfärden hemåt. Det bästa ligger framför oss nu, häng med det kommer mera!

Boka din skoterdröm på CAMP GAUTO

Gillar du kläderna? Titta in SCOTT SPORTS

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Läs mer Sledtrax Testar

Kontakta din lokala Ski-doo handlare:

LINDROTHS MOTORCENTER

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

CROSSFIX

TRAKTOR & HUSVAGNSSERVICE

KALIX MASKINER

E-SON MASKIN

LJUNGBERGS MOTOR

SN MOTORSERVICE

MJM POWERSPORTS

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen