Kontakta oss

Sledtrax testar

SKI-DOO SUMMIT EXPERT 850 E-TEC 154 – PREMIÄRTUREN!

Äntligen tar vi våra första svängar i den djupa och bottenlösa försäsongs snön med Ski-Doo Summit Expert 850 E-TEC 154”. Vad som gömmer sig där under snötäcket vet man aldrig såhär i början av säsongen. Risken är stor men skotersuget är större! Klarar vi första turen utan haveri och hur bra kommer denna maskin att ta sig fram i snön? Vi reder ut detta i undertecknads första rapport!

Första körningen

Skotern är tankad och jag har packat upp alla skoterkläder och gjort mig redo för årets första riktiga skoterkörning här i Sverige. Förväntningen är stor och peppen likaså, hur är föret och har de kommit nog med snö att leka i? Väntan har varit lång men nu är det äntligen dags för lite skogsåkning, som jag har längtat! Men eftersom det inte är så många timmar med bra dagsljus tidigt på vintern, så har vi förberett oss för en tidig avfärd. Kaffet är kokat och efter en redig frukost åker vi iväg innan det hunnit börja ljusna.

Vi åker efter den nysladdade skoterleden mot fjällen för att leta efter områden vars snön blåst ner. På Ski-doo Summit Expert 850 E-TEC 154” sitter det led lysen som kom med det nya gen 5 chassit. Dom lyser helt okej även om jag tycker att det finns mer att önska på halvljusläget som lyser i de klenaste laget. En sak jag märker är att den kalla pudersnön som virvlar upp sätter igen lyktorna, så man får stanna och borsta av dom lite nu och då.

Better safe than sorry!

Vi hittar ett bra ställe där det är riktigt mycket snö  bland träden. Snön har ju dumpat på bra nu i början av vintern vilket vi är otroligt glada för men det har inte hunnit satt ihop och blivit någon riktigt bra botten ännu. Så varje lömsk liten knöl som sticker upp ur snön bör man undvika att köra över för att inte riskera att köra sönder något.

Med Ski-doo Summit Expert 850 E-TEC 154 är det inget problem att undvika potentiella framvagns marodörer! Den känns så otroligt smidig och följsam när man sida till sida skär igenom snön. Den nya smala 34 tums framvagnen gör att man bara behöver luta sig lite åt sidan så viker skotern direkt iväg dit man tittar, tillsammans med det avsmalnade Gen 5 chassit gör att skotern enkelt skär genom snön. Även fotstegen har blivit bättre med åren, de är smala, ger bra grepp och har ett grymt snögenomsläpp. Allt detta tar upplevelsen av smidigheten på denna maskin till nästa nivå.

Förarmiljön:

Ski-doo har riktigt bra förarmiljö på många modeller och på denna maskin är det inget undantag. Ett styre med avsmalnade handtag som gör att man får bättre grepp. En superkombo tillsammans med riktigt bra handtagsvärmare, marknadsledande shot startsystem, ett justerbart bromshandtag och en nyhet för detta år, bromsbehållare i aluminium! Det är en bra uppgradering som gör att den kommer tåla betydligt mer stryk i skogen än den tidigare modellen i plast. På experten kommer det även handtagsskydd från fabrik, vilket jag var till en början skeptisk och trodde inte att dem skulle klara av denna kyla och samtidigt brytas omkring i när man åker i skogen eller rullar runt skotern. Men det var en riktig överraskning! Dem klarar ju av hur mycket som helst utan att gå sönder. De skyddar händerna inte bara mot kyla utan även slag från kvistar och dylikt som attackerar i skogsbranterna.

Vill ha mer av säsongen:

Efter en hel dags körning är jag riktigt ivrig efter mer! Experten är så otroligt lätt att göra vändningar med trots sin längd och är väldigt smidig i skogen. En riktigt rolig kombination som gör att man även kan ta sin körning till nästa nivå i teknisk terräng. Jag hoppas att denna säsong fortsätter lika bra som den startat. Så vi hinner få många mil till och förhoppningsvis känna skillnaden när inkörningen släpper. Det saknas nämligen några hundra varv så det känns att skotern inte går för fullt ännu. Men det finns helt klart bra med krut i 850 E-TEC motorn!

Boka din skoterdröm på Marsfjäll Mountain Lodge

Gillar ni kläderna? Kika in 509

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Läs mer Sledtrax Testar

Kontakta din lokala Ski-doo handlare:

LINDROTHS MOTORCENTER

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

CROSSFIX

TRAKTOR & HUSVAGNSSERVICE

KALIX MASKINER

E-SON MASKIN

LJUNGBERGS MOTOR

SN MOTORSERVICE

MJM POWERSPORTS

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen