Kontakta oss

Sledtrax testar

SKOTERHELG TILL FJÄLLS MED YAMAHA TRANSPORTER LITE 2 UP

Längtan efter årets första helg i fjällen är stor! Vi ser fram emot att få testa Yamaha Transporter Lite 2up för att se vad den går för. Tyvärr visar termometern på dryga tjugo minusgrader men vad gör väll det? Vi planerar för en tur ute på fjället och att ta vara på de få  timmarna i ljuset som januari har att erbjuda. Vi hoppas att det är något varmare inne i skogen och på högre höjder. Även fast det känns motigt att ta sig ut när det är kallt brukar det vara likt ett träningspass, fantastisk skönt när man väl kommer in efter en stund ute i den friska luften.

En lätt och smidig skoter

Vi tar med oss en lättare packning för att kunna fika under turen. Det är gott om plats när jag och dottern sitter tillsammans på Yamaha Transporter Lite 2up. Skotern är lätt att få igång med hjälp av elstarten trots att det är kallt ute. Motorn har en cylinder vilket gör att den känns smidig och lätt att hantera, för de motorvana örat hörs även detta på lång väg. Som namnet avslöjar är Transporten utrustad med en bekväm dubbeldyna som har rejäla handtag där passageraren sitter stabilt bakom dig som förare. Den har även en stor lastrack på bandtunneln där vi spänner fast säcken med dagens fika.

Sökandet efter högre höjder och solen

Vi följer den slingriga leden genom skogen över sjöar för att äntligen komma upp mot fjället. Bakom träden skymtar vi solen vars strålar har börjat sträcka ut sig över landskapet. I januari är just solen så hett efterlängtad, förhoppningsvis kommer vi tillräckligt högt för att hinna se den lysa upp den magiska fjällvärlden.Yamaha Transporter Lite 2up är lättkörd efter den ännu inte så väl preparerade leden. Snön har fallit kraftigt de sista dagarna vilket gör att leden inte är lika vältrampad som under senare delen av vintersäsongen.

Trots att leden är något spårig och ojämn känns det tryggt och vi kommer allt högre upp mot fjället, där vidderna är oändliga och suddas ut mot himlen. Det är lätt att hålla en kontrollerad gas vilket också gör maskinen lätt att styra. Matten har ett bra fäste och det är inget problem att dra ner på hastigheten på vägen upp för att planera färdriktningen.

Orörd snö så långt ögat når

Det spelar nog ingen roll hur många gånger man har sett samma vyer. Det är svårt att få nog av dem, det är lika vackert varje gång! Fjällens enorma vidder där orörd snö ligger så långt ögat når. I dag orkade januarisolen upp över horisonten och temperaturen har stigit allt eftersom vi tagit höjd. Högst upp på en fjällsluttning byter barnen skor till pjäxor och slalomskidorna sätts på, de har fått åka upp i pulkan bakom familjens andra ekipage.

Med solens glödande ljus börjar vi sakta köra ner från fjället igen med Yamaha transporter. Skotern känns lättkörd och behaglig även i den orörda snön som inte är alltför djup. Barnen är framför oss på slalomskidor och får säsongen första offpiståk ner för det orörda fjället.

Säsongen har bara börjat!

Det är med ett stort leende under hjälmen jag ser mig omkring, det är ganska fantastiskt allt detta vi har att uppleva på skoterdynan och den tid som nu faktiskt väntar oss alla. En tid med korvgrillning, varm choklad och en massa uteliv som energiuppladdning under helgerna. Allt detta som belöning och motvikt efter arbetsveckans intensiva dagar. Det bästa är att säsongen bara har börjat och vi har allt det underbara framför oss. Hej helgen, snart är du här igen. Jag hoppas vi ses ute i spåren i vinter!

Ett extra tack till CAMP GAUTO för boendet under helgen!

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad.

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Gillar du kläderna? Titta in AMOQ

Kontakta din lokala Yamaha handlare:

MOTORHALLEN GÄLLIVARE

YAMAHACENTER ÖSTERSUND

MINAB

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen