Kontakta oss

Sledtrax testar

TAYGA PATRUL V TWIN 800 – FAMILJESKOTERNS UTMANARE?

Det visade minus 6 grader på termometern utanför fönstret den där morgonen. Strålande sol och knallblå himmel är ett bra recept för en lyckad dag på fjället, dessutom en premiär med vår nya familjetourer från öst. Nu ska ni få följa med när vi ger er våra första intryck om Tayga Patrul 800 4-takt.

Det var som ljuv musik för öronen när nyckeln vreds om för första gången. Tänk ljudet av en kall, frostig bil en tidig måndagsmorgon. Crazy jämförelse, men det är sant! Denna beast ska enkelt kunna starta i upp till 50 minusgrader så 6 minusgrader var en baggis. 4-takts motorn fick gå varm en stund medans go’fika och spännband packades för dagens äventyr och aktivitet.

Första körupplevelsen med denna rejäla och stabila maskin måste ändå vara komforten. Som ovan kan den verkligen beskrivas som en bil. Det är inte bara föraren som sitter bekvämt utan också medföljande passagerare bakom. Ryggstöd, skön dyna och handtagsvärmare gav höga poäng från min medpassagerare när vi åkte ut på leden. Den ganska guppiga leden blev som behaglig med Tayga Patrul och den höga vindrutan var mycket lämplig mot dagens kyla, men också dem blåsiga vindarna. Inte nog med det är det även motorvärmare i skotern om man vill använda skotern i riktigt kyliga förhållanden.

En rosa snowracer med en rosa förare var en del av dagens aktivitet, förväntningarna från vår minipilot när spännbanden kom fram var helt sagt stora. Snabbt kopplandes på skoterns drag medans minipiloten gjorde sig redo genom att sätta på sig hjälm och glasögon, även dessa i färgen rosa, såklart!! Det glada skrattet som innan var en självklarhet, blev lite mer spänt och gick nog över till lite nervositet, men det lös fortfarande i hennes ögonen av glädje. Med litet last bakom smög vi iväg på lågväxel genom en vridstark cirkel-bana på myren. “Fortare, fortare” lät det bakom när det kördes runt, runt i cirklar.! Helkul!

Efter säkert hundra varv i cirkeln var undertecknad nästintill yr och behövde en paus i snösoffan. Framåt eftermiddagen tittade vår vän solen fram och dagen fortsatte med lite varmchoklad och kaffe. Sammanfattningsvis så är våra tankar kring Tayga Patrul 800 4-takt en ypperlig skoter för led och familjeturer. Den är komfortabel, oerhört trygg och verkligen en pålitlig maskin. Går du i tankarna kring en prisvärd skoter för hela familjen är Tayga Patrul helt klart ett hett alternativ! 89.900kr är ett attraktivt pris för familjeskotermarknaden. Tänk vilken påsk det kan bli med denna skoter smygandes på lederna. Garanterat leende på båda barn och vuxna skulle vi säga!

Läs fler SLEDTRAX TESTAR

Läs mer om FAMILJEMASKIN

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen